Bill Gates levele az "egységes kommunikációról"

3 / 4 oldal

A Microsoft a héten bejelentette, hogy egységes kommunikációs szoftvere mostantól az egész világon elérhető. Ez a bejelentés a munkahelyi kommunikáció gördülékenyebbé tételének első lépése, hiszen az új szoftver segítségével az átlagos vállalati VoIP rendszerek költsége a felére csökkenthető. Az esemény alkalmával Bill Gates  ún. vezetői levelet intézett a felhasználók és partnerek széles köréhez, amelyben beszámol arról, hol tart most a Microsoft egységes kommunikációról alkotott jövőképének megvalósításában. Levelében kitér arra is, hogy  a hardveres, szoftveres és hálózati fejlesztések miként járulnak hozzá az áttörő jelentőségű kommunikációtechnológiai újítások megvalósításához.



A Microsoft a mai napon indítja útjára San Franciscóban a nagyvállalati VoIP és az üzleti célra szánt Egységes Kommunikációs termékek következő szériáját. Új termékeink között szerepel a kommunikációs lehetőségek széles körét ( a jelenlét érzékelést, a hangalapú kommunikációt, az azonnali üzenetátvitelt és a videót) egységesítő Microsoft Office Communications Server 2007 és a Microsoft Office Communicator 2007. A két új termék megkönnyíti a dolgozók számára a valós idejű kommunikációt és együttműködést azáltal, hogy megmutatja nekik, elérhetőek-e a keresett személyek. A termékek lehetővé teszik, hogy a felhasználó a Microsoft Office rendszer alkalmazásaiból kezdeményezzen e-mail, hangalapú, azonnali üzenetátvitelre épülő vagy videokommunikációt, így a munkát megszakító mozzanat helyett a napi munkafolyamat szerves részévé teszi az együttműködést. Ha az adott személy az Office Communicator Mobile szintén ma bevezetett új verzióját használja, Windows Mobile operációs rendszert futtató eszközökön keresztül is kapcsolatot tarthat kollégáival.

A szintén ma bemutatott Microsoft RoundTable fejlett video- és VoIP-konferencia eszköz 360 fokos képet ad a tárgyalóteremről, és szélessávú audio- és videorendszerrel követi a résztvevők közötti beszélgetést. A RoundTable és az Office Live Meeting vagy az Office Communications Server segítségével a különféle helyszíneken dolgozó felhasználók úgy beszélgethetnek és oszthatják meg információikat egymással, mintha ugyanabban a szobában lennének. A RoundTable segítségével a cég rögzítheti is a megbeszélést későbbi felhasználásra.

Ezek a termékek hatalmas lépéssel visznek minket közelebb az ésszerűsített, integrált kommunikációról alkotott jövőkép megvalósítása felé. Ebben az elképzelt jövőben az emberek anélkül végezhetnek hatékonyabb munkát, lehetnek kreatívabbak, illetve tarthatnak kapcsolatot egymással, hogy ebben az épp használt eszköz vagy hálózat bármilyen formában korlátozná őket.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció