Bill Gates levele az "egységes kommunikációról"

4/ 4 oldal

A Microsoft a héten bejelentette, hogy egységes kommunikációs szoftvere mostantól az egész világon elérhető. Ez a bejelentés a munkahelyi kommunikáció gördülékenyebbé tételének első lépése, hiszen az új szoftver segítségével az átlagos vállalati VoIP rendszerek költsége a felére csökkenthető. Az esemény alkalmával Bill Gates  ún. vezetői levelet intézett a felhasználók és partnerek széles köréhez, amelyben beszámol arról, hol tart most a Microsoft egységes kommunikációról alkotott jövőképének megvalósításában. Levelében kitér arra is, hogy  a hardveres, szoftveres és hálózati fejlesztések miként járulnak hozzá az áttörő jelentőségű kommunikációtechnológiai újítások megvalósításához.



Nehezen lehet felmérni az előttünk álló változások jelentőségét. A szabványos, szoftverrel támogatott kommunikációs technológiák gyorsítani fogják a hangalapú, a szöveges és a videokommunikáció, valamint az alkalmazások, az információk és ügyletek konvergenciáját, és olyan tökéletes kommunikációs környezetet hoznak létre, amely a munkahelyi és az otthoni tevékenységeket is lefedi. Az új alapon formálódó termékek, szolgáltatások és képességek pedig mélyreható, gyakran nem várt változásokat eredményeznek majd a világban.

Ezek a változások nem csupán azokat a fejlett országokat fogják érinteni, ahol mindenki hozzáfér a digitális technológiához, hanem a fejlődő gazdaságokat is. Jelenleg mintegy 1 milliárd ember rendelkezik PC-vel, ami Földünk 6 milliárdos népességének csupán töredéke. Ha - például olcsóbb mobil eszközök révén - elérhetőbbé és könnyebben kezelhetővé tesszük a technológiát, a globális tudásgazdaságtól mindeddig elzárt százmilliók előtt nyitunk meg új társadalmi és gazdasági lehetőségeket. Ha a világ lakói közül többen kamatoztathatják ötleteiket, tehetségüket, és kapnak lehetőséget a munkára, akkor olyan innovációk fognak születni, amelyek valamennyiünk életét gazdagabbá, sikeresebbé és teljesebbé teszik.

  •  

 

A Microsoft vezetői által most bemutatott, felhasználók és partnerek által is támogatott egységes kommunikációs és VoIP szoftver az alábbiakat tartalmazza: 

 

  • Microsoft Office Communications Server 2007.
  • Microsoft Office Communicator 2007.
  • Microsoft Office Live Meeting.
  • Microsoft RoundTable.
  • A Microsoft Exchange Server 2007 javítócsomagjának frissítése
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció