A Windows Server 2003

Sikersorozat a recesszió ellenére?

4 / 6 oldal
[fsimage 2 left] Az ipari elemzők (ZDNet, CNET stb.) már az április végi avató ünnepség előtt két hónappal károgtak, hogy a Windows Server 2003 rossz csillagzat alatt született. Ennek legfontosabb eleme magának a Microsoftnak a sikeres Windows 2000-es (W2K) termékcsaládja, másrészt a gazdasági recesszió, ami manapság tényleg leginkább az informatikai szektort sújtja. Most mégis sorozatban jönnek&


Nacsa Sándor, a Microsoft hazai .NET technológiai kultúra terjesztéséért felelős szakértője, egy alapos tanulmányban foglalta össze annak a majdnem három éves időszaknak a tapasztalatait, amit több száz magyar fejlesztővel együtt végzett, a WS2k3 és a VS.NET 2003 (Visual Studio) fejlesztői eszközök kipróbálása közben. Első sorban ezzel köszönve meg a tesztben résztvevők munkáját (link a cikk végén, el kell olvasni, itt ismételni fölösleges).

A .NET fejlesztői eszközök tesztelésére mi sem alkalmasabb, mint egy jó nagy hálózati feladat. Erre a célra a Microsoft MSDN fejlesztői anyagaiból átvettek egy komplett webportál mintapéldáját, és elkészítették annak magyar változatát. Jellemző, hogy ezzel az ötlettel vagy egy évvel megelőztek másokat. Később több ilyen portálfejlesztési projekt is elindult, világszerte. Szívmelengető, hogy ebben sikerült az élen járnunk. A csatlakozó konferenciák ugyan nem voltak ingyenesek, mint sok más Microsoft rendezvény, de annál hasznosabbaknak bizonyultak. Az egyébként nem komoly árszínvonalra jellemző, hogy a Lurdy Házban a Hollywood Multiplex mozi falait többször így is majd kirúgták az érdeklődők. Ráadásul a portálról ingyen hozzá lehet férni a kifejlesztésénél használt forráskódokhoz, ami hallatlanul nagy érték. Ezt tetézték még az ingyenesen megkapható, legújabb, WS2K3 és VS.NET fejlesztői CD-készletek.

[smallimage 1 center]

Az ingyenes és különféle kedvezményes akcióknak egyébként még mindig nincs vége. Aki még korábban nem vette volna észre ezt a jó lehetőséget, keresse a fejlesztői portált! A Developer.hu portál létrehozásában külön ki kell emelni a Műegyetem Informatikai Tanszékének a műhelymunkáját, élükön Dr. Charaf Hassan egyetemi docenssel, aki mellesleg Microsoft Regional Director rangot is kapott, nyilván nem véletlenül.
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció