Ericsson: 2,5 Gbps-os mikrohullámú felhordó hálózat premierje

Az Ericsson a február 15-18. között Barcelonában folyó GSMA Mobil Világkongresszuson élőben mutatja be a világ első nagy sebességű, 2,5 Gbps átviteli kapacitású mikrohullámú rádiókapcsolatát.

Ez egyike az Ericsson legújabb megoldásainak a megnövekedett adatsebességű hálózatok támogatására, valamint annak biztosítására, hogy egy rendszer bővíthető maradhasson, és képessé váljon a teljesen kifejlett LTE rendszerek által igényelt kapacitásszint kezelésére is. A 2,5 Gbps sebességű kapcsolat a nagy mennyiségű adat éteren keresztül történő átviteléhez az új 70-80 GHz-es frekvenciasáv (E-sáv) használatát kívánja meg.

A svéd távközlési óriás előrejelzése szerint 2014-re több mint 3 milliárd előfizető használ majd szélessávú technológiát, 80 százalékuk mobil szélessávot. A nagy átviteli sebesség létfontosságú a mobilhálózatokkal szemben támasztott, egyre magasabb igényszint kielégítésére; az okostelefonok és más eszközök, valamint az olyan alkalmazások, mint a videó, az internetes tv és az üzleti szolgáltatások forgalmának drasztikus növekedése miatt. A mobilhálózat-üzemeltetők úgy vélik, hogy a nagy kapacitású mikrohullámú rádiócsatlakozások gyors és költséghatékony módszert jelenthetnek a WCDMA és LTE hálózatok szélessávú szolgáltatásainak hatékony és megbízható felhordó-hálózati megoldásaként, különösen a városok belterületén.

További hír: az Ericsson várhatóan ez év során adja ki az első 1 Gbps sebességű mikrohullámú hálózati termékét a 70-80 GHz-es frekvenciasávban. Ennek első nyilvános bemutatójára szintén Barcelonában, a Mobil Világkongresszus keretében kerül sor.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció