Deep Fiber Access - egyedülálló Ericsson optikai rendszerkínálat

Kétnapos bemutató sorozat keretében a fő hazai távközlési szolgáltatóknak és a sajtó képviselőinek ismertette Budapesten Deep Fiber Acces (DFA) optikai hálózati koncepcióját és technológiáját az Ericsson.

A sajtó képviselőinek tartott programon Ugron Gergely, az Ericsson Magyarország IP és szélessávú megoldások szakértője kiemelte, cége egyedülálló módon teljes termékportfolióval rendelkezve, valódi végponttól-végpontig terjedő optikai megoldásokat kínál FTTx (fiber-to-the-home, fiber-to-the-node, fiber-to-the-curb, fiber-to-the building) telepítésekhez, vagy akár mobil szélessávú szolgáltatások megvalósításához. Hangsúlyozta: a szolgáltatóknak, önkormányzatoknak nyújtott optikai megoldásaival az Ericsson jelenleg az EMEA térségben első helyen áll. Átfogó Deep Fiber Access megoldásaiba beletartoznak a központi oldali eszközök és a felhasználónál telepítendő berendezések  éppúgy, minta passzív infrastruktúra, a mikrocsöves és optikai kábelek, továbbá a hálózat tervezéséhez, telepítéséhez, optimalizálásához és üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatások. A budai Novotelban felállított bemutató teremben az érdeklődők a pont-pont, pont-multipont rendszereken keresztül a következő generációs Ericsson optikai hálózatok szolgáltatásit ismerhették meg:

  •  több párhuzamos HD videó csatorna,
  •  szimmetrikus Ethernet alapú internet hozzáférést,
  •  aktív Ericsson optikai eszközök,
  •  Micronet, Ribbonet, az Ericsson által szabadalmaztatott teljes körű passzív optikai rendszerek (a hálózatépítés terén),
  •  (mikrocsöves) levegő befúvásos száloptika létesítése és különféle kábelezési, rendszerezési megoldások.


Az Ericsson DFA koncepció lényege, hogy az üvegszálas hozzáférési hálózat közel viszi a végpontot a felhasználóhoz.  A megoldás aktív berendezései között található az Ericsson EDA termékcsaládja a pont-pont hozzáférésekhez, illetve a GPON és VDSL2 hálózatok eszközei. A bemutatón többek között látható volt egy 320 Gbit kapcsoló kapacitású GPON (Gigabit Passive Optical Network) berendezés és a  maximálisan 40 méter/sec sebességgel működő  üvegszál befúvó eszköz.

Az Invitel és a Magyar Telekom felelős szakemberinak is tartott bemutató programnak az a napokban megjelent hír is aktualitást adott, miszerint az Ericsson bejelentette: szállító partneri szerződést kötött a legnagyobb amerikai sportcsatornával, az ESPN-nel a 2010-es nyári labdarúgó világbajnokság közvetítésének 3D-technológián alapuló megvalósítására a tengerentúlon.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció