Otthoni médiavezérlés: Ericsson IPTV Remote készülék Barcelonában

A héten nyilvánosan bemutatkozott, a GSM World Congress 2010 nemzetközi rendezvényen a tévé és egyéb médiaeszközök otthoni vezérlésére az Ericsson által kifejlesztett, IPTV Remote nevű új készülék.

A gyártó szerint ez az eszköz jelenleg az egyetlen, amely az internetes videó, a televízió (élő és igény szerinti egyaránt), a számítógép és a mobiltelefon otthoni vezérlését is egyaránt szolgálja. A távirányító rendelkezik egy második képernyővel is, hogy lehetőség legyen a tartalom előzetes megtekintésére, műsorújságok és az internet böngészésére, valamint barátokkal, családtagokkal folytatott csevegésre anélkül, hogy a TV-képernyőn a figyelmet elterelő másik ablak jelenne meg.

Az Ericsson az IPTV Remote-tal kezdetben a televíziós szolgáltatásokra összpontosít, később állítólag olyan alkalmazások hozzáadása is lehetséges lesz, mint például a fejlett videokommunikáció, távoli egészségügyi ellátás és otthon felügyelete. Az IPTV Remote az Ericsson IPTV megoldásának része, és azt a fogyasztó IPTV szolgáltatója biztosítja előfizetői számára. A készülék a WiFi technológiával ellátott otthonokban hordozható TV-készülékként is használható. A prototípus bemutatására és az interaktív készülék bemutatójára a GSMA Mobil Világkongresszus keretében, az Ericsson kiállítási területén került sor. Az IPTV az előrejelzések szerint az elkövetkező öt év során, globális szinten a jelenlegi 40 millió előfizetésről körülbelül 120 millióra nő. Az Ericsson információja szerint a svéd cég világszerte eddig több mint 250 IPTV szerződést írt alá, amelyek teljes körű megoldások szállítására, integrációs projektekre és infrastruktúra szállítására vonatkoznak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció