Lékó Péter élőben sakkozik az interneten

A Habostorta.hu és a www.topchess.hu-t üzemeltető gamer.team Informatikai Kft. a Magyar Sakkszövetség által megszervezett "Tehetség és kurázsi" Sakkverseny internetes támogatóiként mutatkoznak be 2003. április 11. és 20. között.
A Habostorta.hu és a Topchess.hu jóvoltából az interneten is végigkísérhetjük a világszínvonalú rendezvényt, mely Budapest 130. születésnapjának köszöntése alkalmából jött létre, és Lékó Péter jelenlétével válik kiemelkedő sakkeseménnyé.

Lékó nemzetközi nagymester bejutott a klasszikus sakkvilágbajnokság döntőjébe, mostani játékát online úton is láthatjuk.

Ez a verseny alkalmat nyújt a legtehetségesebb 5 magyar és 5 külföldi nagymester bemutatkozására is.

A Habostorta.hu és a Topchess.hu naponta percről percre végigkísérik a verseny eseményeit, és oldalaikon lehetővé teszik a sakkverseny online, élő közvetítését.

"A Habostorta.hu a rendezvény támogatására azért vállalkozott, hogy a magyar internetezők is széles körben megismerjék egy élő sakk-közvetítés izgalmát, valamint bevezessünk egy olyan sakkportált, ami később a kezdő és a profi játékosok gyakorlóterepévé válhat. Nincs talán még egy olyan sportág, ami ennyire alkalmas lenne az online környezetre, hiszen virtuális terekben nap 24 órájában mérkőzhet meg egy magyar játékos egy némettel, vagy egy profi egy amatőrrel. A fórumokon keresztül a játékot bárki kommentálhatja és a tapasztalatok az egész közösség sakktudását gyarapítják majd" - nyilatkozta Weiler Péter, a Habostorta.hu ügyvezető igazgatója.

A http://sakk.habostorta.hu oldalon figyelemmel kísérhetik az aktuális versenyeket, amelyek archiválásra is kerülnek, tehát később is visszakereshetők lesznek a versenyzők lépései. A játékot szakkommentátorok beszámolói egészítik ki és lehetőséget kap minden online látogató, hogy maga is megmérje tudását a website közönségével.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció