Magyar Fenntarthatósági Cúcs a Piac és Profit szervezésében

Fókuszban a migráció és a klímaváltozás összefüggései

2015-ben hatodszorra rendezi meg a Piac & Profit a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferenciát. A fókuszban ezúttal a migráció és a klímaváltozás összefüggései állnak.

Hatodszorra hívják össze a felelősen gondolkodó embereket Magyarországon, hogy megvitassák, hol tartunk mi, magyarok tetteinkkel a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében.
 

 

Idén a konferencia fókuszában az új globális fenntartható fejlődési program, a rendkívüli mértékű migráció és a klímaváltozás összefüggései állnak. Megvitatjuk többek között, hogy van-e mód az esélyegyenlőségre a rohamos tempójú népesedési folyamatok mellett, az élelmezésbiztonsággal és az egészséges ivóvízhez való hozzájutással kapcsolatos, növekvő mértékű problémák megoldására? Mi Magyarország feladata az ENSZ által szeptemberben elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásában? Ez is hangsúlyos téma lesz.

 

Energiafronton már vannak eredmények: a napenergia, a többi megújuló energiaforrás és a jobb energiahatékonyságot eredményező megoldások győzhetnek-e a fosszilisokkal és az atomenergiával folytatott versenyben? – lesz az egyik vitára alkalmas kérdés a konferencián.

 

Ismét megkérdezik az üzleti szektor szereplőit, mit tesznek a fenntartható fejlődés érdekében mindennapi üzleti és emberi tevékenységeikben.

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció

 
Rovatunk tmogatja a MOL