Csak a Telenort érdekli a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszió

Csekély az érdeklŇĎdés a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszióra: keddig csupán a norvég Telenor adott be ajánlatot a koncesszióra - közölte a szerb távközlési szabályozó hatóság, a RATEL. A pályázati határidŇĎ szerdán jár le. Az ajánlati árat január 18-ig teszik közzé. Korábban az érdeklŇĎdŇĎk között volt a VIP Mobile, a Mobilkom-Austria leánycége.

 Az állami Telekom Srbija egyeduralmának megtörésére és a vezetékes távközlési szolgáltatás javítására a szerb kormány november végén pályázatot hirdetett egy újabb országos vezetékes szolgáltatói koncesszióra. A versenypályázatban nem adtak meg minimálárat. A vezetékes koncessziót tíz évre adják, a kiterjesztés lehetŇĎségével.

 A kormány olyan távközlési szolgáltatók jelentkezését várná, amelyek legalább egymillió elŇĎfizetŇĎvel és évi több mint 200 millió eurós nyereséggel rendelkeznek. A távközlési miniszter szerint alapvetŇĎ fontosságú, hogy a Telekom Srbija versenytársat kapjon, az alacsonyabb árak és a jobb szolgáltatás érdekében. A céget számos bírálat éri: egyes vidéki területeken még mindig nincs vezetékes telefonszolgáltatás, Belgrádban pedig olykor éveket kell várni a vezetékes telefon bevezetésére.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció