Tov√°bb h√≥d√≠tott febru√°rban a sz√©less√°v√ļ internet

Az idén februárban 1,802 millióra nŇĎtt a vezetékes szélessávú internet-elŇĎfizetések száma a januári 1,785 millióhoz képest - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Ezzel párhuzamosan, fokozatosan visszaszorul a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatás.

 Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezetŇĎ alternatív szolgáltatók, és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.
 A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internet szolgáltatásra elŇĎfizetŇĎk száma februárban mintegy ezres bŇĎvüléssel 811 ezerre emelkedett.
 A szélessávú internetre kábeltelevíziós hálózaton keresztül elŇĎfizetŇĎk száma februárban az NHH becslései szerint a januárihoz képest mintegy 15 ezerrel 991 ezerre nŇĎtt.
 A gyorsjelentésben szereplŇĎ legnagyobb kábelszolgáltatók a kábeles piac 80-85 százalékát fedik le, ügyfélszámuk februárban 812 ezerrŇĎl 825 ezerre nŇĎtt.

 A gyorsjelentésben szereplŇĎ szolgáltatók által nyilvántartott bekapcsolt vezetékes és kábelmodemes vonalak száma februárban a januári 3,055 millióról 3,040 millióra csökkent. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma 28 ezerrel 2,566 millióra csökkent, míg a kábeltelevíziós hálózaton mŇĪködŇĎ telefonvonalak száma 461 ezerrŇĎl 475 ezerre emelkedett.

 Február végén száz fŇĎre 30,37 vonal jutott, az egy hónappal korábbi 30,51 után. A háztartások vezetékestelefon-ellátottsága az adott idŇĎszakban 61,2 százalék volt.
 Az év második hónapjában a kezdeményezett hívások idŇĎtartama 461 millió perc volt az egy hónappal korábbi 502 millió perc után - tájékoztatott az NHH.
 Az internet-elŇĎfizetések száma a KSH szerint tavaly 472 ezerrel gyarapodott 2008-hoz képest, és majdnem átlépte a 2,8 milliót. Az internet-elŇĎfizetések 57 százaléka a széles sávú technológiához (xDSL és kábeltévé) kötŇĎdik, ez a szolgáltatási terület 2008 vége óta 4 százalékkal bŇĎvült.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció