Érkeznek az első Core7i alaplapok

2 / 5 oldal

A boltokba csak nemrég megérkezett energiatakarékos és sebességbajnok Intel processzorokhoz lassan elérhetővé válnak az Socket 1366-os alaplapok. A legnépszerűbb gyártók első modelljeiből szemezgetünk.


Az új Core i7 -hez mindenből új kell. Új alaplap, új memóriák, új hűtő és majd új, Core i7-re optimalizált programok is. Cserébe viszont a jelenleg leggyorsabb asztali PC fog összeállni, amit ma még megközelíteni sem nagyon tud semmi. A most következő alaplapok tehát kizárólag a Core i7-hez készültek, más Intel processzorokkal nem működnek.

MSI X58 Platinum

 

Az MSI alap modelljét azoknak kínálják, akik árérzékenyebbek és egyébként sem használják ki az alaplapok különféle extráit, mint például az SLI-t vagy az extra hifit. A Platinum is bőséges szolgáltatásokat kínál a Core i7 teljesítményének kiaknázásához. A háromcsatornás memóriákból egészen 24 GB-ig (6 slot) és egészen 1600 MHz-ig merészkedhetünk, és minden eszköz adott a tuningoláshoz is. Az energiagazdálkodást a DrMOS második verziója végzi, a RapidBoosttal 50 százalákkal jobb és stabilabb túlhajtást és alacsonyabb energiafogyasztást ígérnek. A kilenc SATA meghajtóból kettőt RAID kötetbe (0, 1, 5, 10, JBOD) szervezhetünk. A grafikus kijelzők esetében pedig az ATI CrossFire technológia áll a rendelkezésünkre.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció