XAPT √ľzleti sikere Kanad√°ban

Az XAPT Hungary kötötte a Microsoft legnagyobb Dynamics ERP üzletét. Kanada egyik legnagyobb gumiabroncs kereskedelmi és gyorsszervíz hálózata, az Edmontoni székhelyŇĪ Fountain Tire az XAPT-ot és annak iparági megoldását választotta Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének megvalósítására. A magyar cég sikeréhez hozzájárult a szintén gumiabroncs kereskedŇĎ magyar MARSO Kft. számára fejlesztett és bevezetett rendszer sikere. Az Edmontoni székhelyŇĪ, Kanadában 140 telephellyel rendelkezŇĎ vállalkozás alapos kiválasztási folyamat eredményeként döntött az XAPT megoldása és a Dynamics AX mellett.

Az 1956-ban alapított, Edmontoni székhelyŇĪ, jelentŇĎs hagyományokkal rendelkezŇĎ Fountain Tire személyautók, kisteherautók, mezŇĎgazdasági és bányagépek gumiabroncsainak kereskedelmével és szervizével, valamint gépjármŇĪ gyorsszerviz szolgáltatásokkal foglalkozik. A cég a GoodYear Canada 49%-os tulajdonában van és Kanada szerte 140 telephellyel rendelkezik, dolgozói létszáma több mint 2500. Árbevétele meghaladja a 800 millió dollárt. A következŇĎ három évben a telephelyeinek és árbevételének megduplázását tervezi.

Az integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztására a Fountain Tire pályázatot írt ki, amelyre 13 helyi szállítót és az XAPT Hungary-t hívta meg. A nagyszabású tenderen az XAPT, a Microsoft, és a Deloitte együtt dolgozott. A versenyben a Microsoft Dynamics AX és XAPT nagy multú, neves kanadai versenytársaival szemben nyert, mert a Dynamics AX biztosítja azt a rugalmasságot, amivel a rendszer a cég hosszú évek óta jól mŇĪködŇĎ, versenyelŇĎnyt biztosító folyamataihoz igazítható és támogatja a cég nagyarányú növekedési terveit, amely szerint telephelyeinek számát néhány éven belül 300-ra bŇĎvítik. Az XAPT megoldása a Microsoft Dynamics AX rendszert kiegészítve a gumiabroncs kereskedelem és szerviz üzleti területek lefedésére készült. A több millió dollár értékŇĪ projekt egy fázisban valósul meg, több mint 600 egyidejŇĪ felhasználó dolgozik majd a rendszerrel 140 telephelyen. Az XAPT megoldása a Dynamics AX fejlesztéseken kívül tartalmaz egy Agile Point alapú integrált üzleti folymatmenedzsment megoldást is a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása céljából. A rendszert az XAPT Hungary szakemberei vezetik be, a Deloitte végzi a projekt menedzsmentet, a Hewlett Packard szállítja a hardvert és az infrastruktúra kialakítását.

Az XAPT Magyarországon 2004-ben vezetett be integrált rendszert a gumiabroncs kereskedelemmel és szervizelésével foglalkozó MARSO Kft-nél. Az XAPT iparági tapasztalatát a MARSO üzleti logikájával ötvözve - a Micrsosoft globális stratégiájával egyezŇĎen - egy új iparági szoftvermegoldást és modellt fejlesztett ki. Az iparági megoldás és annak bevezetése referenciaként szolgált a Fountain Tire pályázaton, így ez is hozzájárult a kanadai sikerhez.

Fountain Tire http://www.fountaintire.com

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció