A Nemetschek Csoport vezető pozíciót szerez a világ AEC szoftvermegoldásainak piacán

3 / 5 oldal
A Nemetschek Csoport a Graphisoft SE akvizíciója révén „globális szereplővé“ válik. Az Allplan, a Vectorworks és az Archicad világmárkákkal a két vállalat nemzetközi  piacvezető pozícióba kerül az AEC (építészet, gépészeti tervezés, építőipari kivitelezés) szoftvermegoldások területén. Ernst Homolka, az igazgatóság új elnöke a mai müncheni sajtótájékoztatón a tranzakció jelentőségéről elmondta: „Ez a Nemetschek AG történetének legnagyobb tranzakciója, amivel megerősítjük piacvezető pozíciónkat.”


Az akvizíció felelőseként, illetve 2006. december 31-ig a Nemetschek AG igazgatóságának elnökeként tevékenykedő Gerhard Weiß a müncheni sajtótájékoztatón kiemelte: „Stratégiai befektetésnek tekintjük a Graphisoftot”. A cél az, hogy két sikeres, innovatív és növekedésorientált vállalat az AEC szoftvermegoldások területén függetlenül tevékenykedjen egymás mellett, új termékeket és szolgáltatásokat fejlesszen ki és új ügyfeleket szerezzen.

Mind a Nemetschek, mind a Graphisoft megőrzi önálló szervezeti, értékesítési és menedzsmentstruktúráját, és növekedésre törekedve a jövőben is egymástól független projekteken dolgoznak majd világszerte. Az értékesítési hálózatukat külön-külön erősítik meg annak érdekében, hogy valamennyi piacon sikereket érjenek el. A két vállalat egyeztetett stratégiája jelentősen hozzájárul majd a piaci pozíciók javulásához Nyugat- és Kelet-Európában, Amerikában és Ázsiában. Michael Westfahl, az Igazgatóság tagja hozzátette: „A Microsoft / Windows környezetben mindig is kiválóan pozícionált Nemetschek a jövőben a VectorWorks és a Graphisoft termékeivel az Apple Macintosh platformján is piacvezetővé válik.”

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció