A Nemetschek Csoport vezető pozíciót szerez a világ AEC szoftvermegoldásainak piacán

2 / 5 oldal
A Nemetschek Csoport a Graphisoft SE akvizíciója révén „globális szereplővé“ válik. Az Allplan, a Vectorworks és az Archicad világmárkákkal a két vállalat nemzetközi  piacvezető pozícióba kerül az AEC (építészet, gépészeti tervezés, építőipari kivitelezés) szoftvermegoldások területén. Ernst Homolka, az igazgatóság új elnöke a mai müncheni sajtótájékoztatón a tranzakció jelentőségéről elmondta: „Ez a Nemetschek AG történetének legnagyobb tranzakciója, amivel megerősítjük piacvezető pozíciónkat.”


A müncheni székhelyű Nemetschek a világ egyetlen olyan vállalata, amely az épületek létrehozása és hasznosítása során a létesítés és üzemeltetés valamennyi folyamata számára kínál informatikai megoldásokat. A termékskála az épületek és ingatlanok tervezésétől az építésen át a hasznosításig terjed. A csoport 16 nyelvre lefordított termékeit (a Graphisoft felhasználóival együtt) pillanatnyilag több mint 270 000 ügyfél használja 142 országban. Az igazgatóság elnöke szerint az akvizíciót, és így a csoport jelentős továbbfejlesztésének lehetőségét az elmúlt évek üzleti sikerei, az erőteljes cashflow és az összességében jó pénzügyi helyzet teremtette meg. A csoport árbevétele és eredménye a 2006-os üzleti évben is folyamatosan növekedett.

A 2006. szeptember 30-ai adatok szerint a Nemetschek Csoport árbevétele 74,8 millió eurót tett ki, ami 7,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az EBIT értéke 38,8%-os növekedéssel 9,6 millió eurót ért el, míg a nettó eredmény 43,2%-kal, 7,9 millió euróra javult. Szeptember végén a vállalat saját tőkéje 48,8 millió eurót tett ki, ami 57,3 %-os saját tőke aránynak felel meg, míg a likvid eszközök állománya kereken 27 millió euró volt. A 2006-ra meghirdetett célkitűzés 100 millió euró feletti árbevétel elérése volt, az előző évit meghaladó üzemi eredmény mellett.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció