Korlátlan mobilitás: a Fujitsu Siemens Computers a CeBIT-en

2 / 4 oldal
A termékekbe beépített UMTS támogotás, korlátlan mobilitás volt a Fujitsu Siemens Computers egyik fő témája a CeBIT 2006 kiállításon. Az idei hannoveri rendezvényen Európa egyik vezető IT-berendezés szállítója négy olyan terméket is bemutatott, amely integrált technológiával támogatja a következő generációs mobil kommunikációt. Az 1-es csarnok G51-es standjának középpontjában a dinamikus adatközpont (Dynamic Data Center) megoldásai kaptak helyet. A látogatók saját szemükkel győződhettek meg az ágazatvezető szerverteljesítményről és rugalmasságról, valamint a kétmagos szervertechnológia előnyeiről. A vállalat könnyen kezelhető termékekből álló digitális otthoni portfólióját is kiállította a világ legnagyobb informatikai szakvásárán. Az idei CeBIT-en a Fujitsu Siemens Computers szlogenje: „Drive your business – turn on your life!”

Biztonságos adatkezelés

A FibreCAT SX család – értékes új képességek
A FibreCAT család két új tagja még magasabb szintre emeli az online működést. A FibreCAT SX60 kis- és középvállalatoknak, a FibreCAT SX80 pedig nagyvállalatok és az adatközpontok üzemeltetői számára készült. Mindkét rendszer megfelel a felhasználók rendelkezésre állás, megbízhatóság és sebesség terén támasztott magas követelményeinek. A korszerű tároló technológiát alkalmazó rendszerek redundáns komponenseket tartalmaznak, és 4 Gb/s sebességű fibre channel kapcsolatot, valamint 30 TB maximális tárkapacitást nyújtanak. Rendelkezésre állásukat és adatelérési sebességüket a Fujitsu Siemens Computers saját fejlesztésű FibreCap és FibreCache megoldásai javítják.

Sokoldalú kétmagos szerverek

PRIMERGY BX 630: 2+2+2+2=16


Az AMD Opteron™ processzoros PRIMERGY BX630 szerver mind horizontális (scale-out), mind pedig vertikális (scale-up) bővítés szempontjából új teljesítményszintet képvisel. Felhasználói nyolcfoglalatossá alakíthatják eredetileg kétfoglalatos rendszerüket az AMD Opteron processzorok Direct Connect Architektúrája és a Fujitsu Siemens Computers egyedülálló HyperTransport™ link megoldása segítségével. A mindenkori szükségletekhez igazodó rendszer szabadon, új hardver telepítése nélkül képes oda-vissza váltani a kettőről a négy- illetve nyolcfoglalatos működési módra. Ez a „2+2+2+2” teljesítmény egy normál nyolcfoglalatos szerverének felel meg – kétmagos AMD Opteron processzorokkal a blade-koncepcióra épülő rendszer fizikai processzormagjainak száma akár 16 is lehet. A nyolcfoglalatos blade-szerver maximális memóriakapacitása 128 GB. Az új szerverrel a rendszergazdák jobban kihasználhatják a szerverkapacitást, és rugalmasabb, reagálókészebb, dinamikusabb adatközpontot hozhatnak létre. Egyedülálló alkalmazkodókészsége folytán a PRIMERGY BX630 sokféle alkalmazási területen jól használható: a fejlett szerverfarmoktól kezdve a nagy teljesítményigényű adatközpont- vagy adatbázis-konfigurációkig.

PRIMEQUEST: Montecito processzorra felkészített rendszer

A 2005 tavaszán nagy sikerrel bevezetett PRIMEQUEST szerverek a mainframe gépekre jellemző teherbírással és megbízhatósággal ötvözik a nyílt szabványok előnyeit. Tökéletes választást jelentenek a fejlett adatbázis-alkalmazások (pl. Oracle 10g vagy Microsoft SQL szerver) futtatására. A CeBIT-en bemutatott, új PRIMEQUEST 440 és 480 modellek együttműködnek az Intel® Montecito kétmagos Itanium 2® technológiájával. A Montecito processzorok a teljesítmény megkétszerezése mellett mérséklik az energiafogyasztást, és integrált Pellston technológiájuknak köszönhetően emelt szintű RAS-jellemzőket nyújtanak. Felkészítik az ügyfeleket a jövő virtualizációs technológiáinak hasznosítására, a PRIMEQUEST szerverek rugalmasságának növelésével pedig lehetővé teszik számukra, hogy nagyobb munkaterheléssel dolgozzanak ugyanabban a rendszerkategóriában. A Pellston technológia képes arra, hogy kiiktassa a lapka gyorsítótárának meghibásodott részeit, így a gép továbbra is használni tudja a lapkát, és nem kell kicserélni az egységet.

A számítógépszállítók között a Fujitsu Siemens Computers tervezett elsőként a jelenlegi Itanium 2 processzorokon kívül a kétmagos Itanum 2 processzorok új generációjához is rendszereket. Az ügyfelek számára előnyt jelent a PRIMEQUEST rendszerarchitektúra által garantált hosszú élettartam és beruházásvédelem, hiszen ezek a szerverek az eredeti házon belül frissíthetők a Montecito processzorral.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció