Informatikai milliárdok: ahogy a Kehi látja

Ahogy a Kehi látja

8 / 11 oldal
[fsimage 1 left]A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzétették a mostanában sokat emlegetett, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által készített jelentést, mely súlyos megállapításokat tartalmaz az Orbán-kormány idején megalakított Informatikai Kormánybiztossággal kapcsolatban. Ismeretes, hogy a Kehi-jelentésbe való betekintés után a kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.


"Az MKGI tartja nyilván a saját, a MeH és az IKB informatikai eszközeit. Az eszközök záró állományának értéke a 2000. évi 1.622,6 M Ft-ról a 2002. első félév végére 9.214,4 M Ft-ra emelkedett. A tanúsítványok adatai szerint a növekedés 99 %-a beszerzésből valósult meg.

A vizsgált időszakban összesen 580,6 M Ft értékű informatikai eszközt adtak át együttműködési megállapodás alapján más költségvetési szervek tulajdonába.
Az MKGI által szolgáltatott adatok szerint a „partnereknél lévő informatikai eszközök" könyv szerinti értéke a 2003. február 17-ei állapot szerint 653,2 M Ft volt. A használatba adás egyedi megállapodások alapján történt.
Indokolatlannak tartjuk vállalkozások számára – a vállalkozási díjon felül – a költségvetési pénzeszközökből vásárolt nagy értékű informatikai eszközök tartós használatba adását. A használatba adás az IKB hatáskörébe tartozott."

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció