A világ első videotelefon-roamingja

A KT ICOM ma jelentette be hogy sikeresen valósította meg a nemzetközi videotelefon-roamingot az IMT-2000 mobilhálózatokon Japán és Korea között.
A történelmi jelentőségű videohívás a koreai KT ICOM elnöke, Young-Chu Cho és a japán J-Phone vállalati igazgatója, John Thompson között jött létre. A KT ICOM a sikeres hívással kapcsolatban kihangsúlyozta, ez a világon az első olyan videotelefon-hívás, amelyik két ország között jött létre.

A teszthívást a meghívott szakemberek is sikeresnek tartják, mivel a két IMT-2000 hálózat között megvalósult beszélgetés képben és hangban egyaránt tiszta, érthető volt. A KT ICOM hálózati eszközét az LG Electronics, míg a J-Phone-ét az Ericsson biztosította. Az LG Electronics szállította továbbá a KT ICOM számára a videokommunikációhoz szükséges IMT-2000-kompatibilis mobiltelefonokat.

„Ez még csak a kezdet, mely megmutatja partnereink számára, hogy mit tud nyújtani az IMT-2000” – nyilatkozta Yeon-Hak Kim, a KT ICOM vállalati tervezésért felelős elnökhelyettese. Majd hozzátette: „a KT ICOM nemzetközi roamingszolgáltatást kíván elindítani, ahol nem csak hang-, de video- és adatroamingot is megvalósítunk, illetve biztosítjuk a VHE-t (virtual home environment – virtuális otthoni környezet).”

A tervek szerint a KT ICOM a teljes skálát felölelő kereskedelmi IMT-2000 szolgáltatást a következő év első felében vezeti be.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció