A Zyxel Group beker√ľlt az S&P Global 2024-es fenntarthat√≥s√°gi √©vk√∂nyv√©be

A Zyxel Groupot a legjobb 5 százalékos teljesítményt nyújtó vállalatok közé sorolták – és egyike annak a négy cégnek, akik az iparágban szerepelnek a benchmark kiadványban.

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe. A vállalat kiemelkedŇĎ teljesítményét a "Top 5%" és az "Industry Mover" kategóriában is elismerték. Ezzel is díjazva a fenntartható környezeti, társadalmi és kormányzati (ESG) gyakorlatok iránti rendíthetetlen elkötelezettségét.

   

Az S&P Global Sustainability Yearbook az iparágban vezetŇĎ fenntarthatósági gyakorlatot folytató vállalatokat bemutató kiadvány, amely világszerte a befektetŇĎk és a kormányok számára elsŇĎszámú referenciaként szolgál. A vállalatokat az elŇĎzŇĎ évi ESG-teljesítményük alapján értékelik. A 2024-es évkönyvbe mindössze 759 csúcsteljesítményt nyújtó vállalat került be – ez a töredéke a 62 iparágban figyelembe vett több mint 9400 vállalatnak. A kommunikációs berendezések iparágából mindössze négy vállalat került be a válogatásba: a Zyxel, a Cisco, az Ericsson és a Wistron NeWeb.

 

 

Az S&P Global legutóbbi értékelésében a Zyxel magas pontszámot kapott az "Energiafogyasztás", a "Folyamatinnovációk" és a "Termékinnovációk" területén. A vállalat a "IT hálózatbiztonsági intézkedések" terén is jól teljesített a kiberbiztonsági teljesítményéért, míg az emberi jogok hangsúlyozása a munkatársak és a partnerek számára szintén elismerést kapott.

 

A Zyxel Group a 2050-re a nettó nulla kibocsátás elérése iránti elkötelezettségének részeként digitális menedzsmentplatformot indított, hogy a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) gyakorlatának megfelelŇĎen nyomon kövesse a szén- és energiaforrás-felhasználást a csoportjában és a beszállítói láncban. A Zyxel Group a beszállítói láncát is az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gyakorlatok átvételére ösztönzi olyan kezdeményezésekkel, mint például a Zero Carbon Academy képzési programja.

 

A vállalat fenntarthatóság terén elért kézzelfogható fejlŇĎdése további hazai és nemzetközi elismeréseket kapott, többek között az MSCI ESG 2023-as A minŇĎsítését, valamint a 2023-as tajvani vállalati fenntarthatósági díjátadón a fenntarthatósági jelentéstételért járó arany minŇĎsítést és az információbiztonsági vezetŇĎi díjat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció