A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztŇĎi legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó gyŇĎztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértŇĎi a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem elŇĎtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

A PremiumContact 7 a tesztmezŇĎny élén végzett, köszönhetŇĎen a vizes és száraz úton egyaránt biztonságos kezelhetŇĎségi tulajdonságainak. Mindkét felületen a legrövidebb féktávolságot érte el, és 5,1 méter volt a különbség a legrosszabbul teljesítŇĎ abroncshoz képest a vizes fékezési tesztben. A gyengébb gumikkal felszerelt gépjármŇĪnek még mindig 30 km/órás maradványsebessége lett volna a Continental abroncsokkal felszerelt autóhoz képest - írják a szerkesztŇĎk. Összefoglalójukban hangsúlyozták a PremiumContact 7 „minden körülmények között kiváló teljesítményét”, valamint, hogy biztonsága és kényelme „kétségen felül áll”.

 

 

A 225/45 R 17 méretŇĪ gumiabroncs a kompakttól egészen a felsŇĎ közepes méretŇĪ autókhoz is használható. A Continental PremiumContact 7 különbözŇĎ méretekben, 16 és 21 coll közötti átmérŇĎben, 205 és 285 milliméter közötti szélességben és 60 és 35 százalék közötti keresztmetszettel kapható. Alkalmas elektromos autókhoz, hibridekhez, valamint belsŇĎ égésŇĪ motoros személygépkocsikhoz és terepjárókhoz. Az oldalfalon speciális EV-kompatibilis logójelzéssel van ellátva.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció