Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

A szakemberek nagy része a külföldi piac felé fordult, elegük lett a szakmai hibákat tartalmazó ajánlatokból. Sokan szívesebben dolgoznának magyar cégeknél, ha a munkakörülmények megfelelŇĎek lennének. Eközben a munkáltatók és a HR-esek nem tudnak együttmŇĪködni az informatikus közeggel, így nem találják meg idŇĎben a megfelelŇĎ szakembereket a projektjeikhez. Ennek köszönhetŇĎen Magyarországon egyre nagyobb a szakadék az informatikus munkaerŇĎ és a HR között.

 

Ezért döntöttek úgy az IT Realitás Mozgalom szervezŇĎi, hogy név nélkül kitölthetŇĎ kérdŇĎív segítségével megkérdezik az informatikusokat és a munkáltatókat arról, hogy mit is szeretnének. Minden részletre összpontosítva felmérik a hazai IT-munkaerŇĎpiacot. Az utánpótlás helyzetének megismeréséhez az egyetemekkel is felvették a kapcsolatot. A részletes kérdŇĎív szeptembertŇĎl érhetŇĎ el, a kitöltést nyereményjátékkal honorálják a szervezŇĎk. 

 

 

A felmérés adatait felhasználva készül a toborzók és a munkáltatók számára egy frissíthetŇĎ online útmutató. A frissítés azért fontos, mert ezen a területen gyorsan változnak a skillek és a technológiák. A friss információk egyaránt hasznosak a jó munkáltatói brand építéséhez és az informatikusok toborzásához. Így egyszerŇĪen lehet befogadó környezetet teremteni az informatikusok számára és itthon tartani ŇĎket. 

 

A kutatás eredményét a Budapesten, 2022. november 3-án megrendezésre kerülŇĎ konferencián ismertetik a HR-szakemberek és a munkáltatók számára. A felmérés adatainak ismertetése mellett hasznos, érdekes, friss piaci információkkal tarkított elŇĎadásokat is tartanak a rendezvényen. A IT Realitás Mozgalom részletei megtalálhatóak a www.hrkopo.hu/itrealitas oldalon.

 

Képek: hrkopo.hu/itrealitas

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció