Választás 2010: valós időben tapsolhatunk vagy fütyülhetünk

Egy magyar fejlesztésű, új webes alkalmazással az [origo] hírportál felhasználói nemcsak megnézhetik és meghallgathatják a választási kampányban elhangzó legfontosabb beszédeket, hanem a véleményüket is valós időben, a történtekre azonnal reagálva fejezhetik ki.

A Virgo technológiai megoldásának köszönhetően a beszédek elhangzása után az is kiderül, mely mondatok, mely gondolatok nyerték el leginkább a felhasználók tetszését, s mi volt az, amit a leginkább elutasítottak.

Taps vagy fütty? Miközben a beszéd élő közvetítését nézzük az alkalmazás videoablakában, a két gomb egyikének megnyomásával bármikor véleményt nyilváníthatunk arról, amit a szónok éppen mondott. A beszéd elhangzása után a Virgo rendszere összegzi a beérkezett véleményeket, s értékelhetővé válik, mely részek tetszettek legjobban a felhasználóknak és melyeket utasították el leginkább.

- Rendkívül érdekes lesz megtudni, hogy mit gondolnak olvasóink egy-egy politikusi beszéd részleteiről - mondta Weyer Balázs, az [origo] főszerkesztője. - Ez az interaktív alkalmazás nem produkál majd tudományos eredményeket, hiszen anélkül nyilváníthatnak véleményt a felhasználók, hogy valamilyen regisztráció során kikérdeznénk őket pártállásukról vagy keresetükről."
 
Az új fejlesztést először február 5-én, Orbán Viktor országértékelő beszéde alkalmával próbálhatják ki a felhasználók, akik szövegesen is hozzászólhatnak az elhangzottakhoz, mivel a közvetítés ideje alatt dedikált Twitter-csatorna működik majd, amelynek hozzászólásait az [origo]-n direktben lehet követni.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció