A Maserati az YCOM-ot választotta partnerének a GT2 bajnokságba való visszatéréshez

A Maserati az YCOM-mal karöltve tér vissza a GT-versenyekre: a modenai gyártó műszaki partnerségi megállapodást kötött a vezető technológiai vállalattal az új Maserati GT2 kapcsán. A motorsport-projektek fejlesztésére specializálódott YCOM világszerte elismert szakértője a könnyű kompozit szerkezetek tervezésének és gyártásának.

Az ABB FIA Formula-E világbajnokság 9. szezonjában történő debütálása után a Maserati újból visszatér a versenyzésbe – ezúttal a GT-bajnokságba. A szigonyos márka egy nagy teljesítményű autót biztosít a Fanatec GT2 európai sorozatban indulni kívánó csapatok számára.

 

A 2008-ban motorsport-koncepciók fejlesztésére alapított YCOM már a projekt korai szakaszától kezdve ideális csapattársnak bizonyult: egyedülálló partner a gyors ütemű fejlesztésekben. A Motor Valley térségében székelő olasz mérnökség, amely jelen van a Forma 1-ben, a Le Mans-i 24 órás versenyeken, a GT-n és a Formula E-n is, jelentős mértékben hozzájárul a termékfejlesztéshez és az utógondozáshoz a csapatok számára.

 

A GT2-osztályos típusjóváhagyással rendelkező Maserati GT2 az MC20 szupersportkocsi következő generációja, amelyet úgy terveztek és fejlesztettek ki, hogy megszilárdítsa és meghatározza az olasz luxusautó-márka jövőjét a motorsport világában. 

 

 

A Maserati a GT-bajnokságokban 2004 és 2010 között közismertté vált MC12 tulajdonságait felhasználva a privát csapatokat célozza meg: a Maserati olyan autó megalkotására összpontosított, amely nemcsak a versenyzés kihívásaival szemben állja meg a helyét, hanem a kezelhetőség, vezethetőség és teljesítmény tekintetében a közutak autósai számára is ideális. 

 

A GT2, mely az Autodromo Varano de’ Melegari versenyautópályán tartott márciusi shakedown teszten mutatkozott be először, jelenleg további teszteléseken vesz részt a Spái 24 órás modellbemutatót megelőzően, még mielőtt debütálna a Fanatec GT2 európai sorozatban.

 

„A GT2 bajnokságban való részvétellel a Maserati új útra lépett a motorsportban. Az, hogy az YCOM-mal dolgozzunk együtt, természetes döntésnek bizonyult, hiszen olyan emberekkel szeretnénk együttműködni, akiket ugyanaz az értékrend és ambíció vezérel. A kiválóságot előtérbe helyező vállalat emellett képes egy olyan erős autót kifejleszteni, amely a motorsport legmagasabb szintjén tud versenyezni” – mondta el Giovanni Sgro, a Maserati Corse vezérigazgatója.

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Maseratival karöltve dolgozhatunk a GT2 programban. Munkatársaink elkötelezettek abban, hogy a legjobb eredményeket érjük el. Ráadásul, mivel korábban én személyesen is részt vettem az MC12 projektben, izgatottan várom, hogy láthassam a Maseratit ebben az új motorsport-kalandban” – tette hozzá Nicola Scimeca, az YCOM ügyvezető igazgatója.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció