2023-ban a Maserati is rajthoz áll a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában

Jövőre szintet lép a Maserati motorsport-stratégiája: a 2021 legszebb szuperautójának járó díjat is elnyerő MC20 – amelyet a fejlesztés korai szakaszai óta arra terveztek, hogy újra a pályára állítsa a luxusautó-gyártót a grand tourers világában – a következő szezonban debütál a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában.

Az MC20 GT2 – amely nem csupán a versenycsapat, de az ügyfelek számára is elérhető lesz – a közúti változaton alapul, amelytől örökölte annak legkiválóbb műszaki jellemzőit. Ezek közé tartozik az innovatív Nettuno motor új Maserati Twin Combustion (MTC) technológiával, a dupla lengőkaros felfüggesztés félig virtuális kormánytengellyel, illetve a karbonszálas monocoque utascella. 

 

 

A megújult Maserati márka ezzel az autóval méltó módon térhet vissza a versenypályák világába, felidézve a 2004 és 2010 között időszakot, amikor az MC12-es modellel aratták le a babérokat a FIA GT-bajnokságokon. Különösen fontos tisztelgés lesz a dicső sporttörténeti múlt előtt, hogy a gyártó a Spai 24 órás autóversenyre is visszatér az új M20 GT2-vel, melyen az MC12-vel korábban három alaklommal is győzedelmeskedett (2005-ben, 2006-ban és 2008-ban).

 

Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatójának szavaival élve: „A szenvedélyünk hajt bennünket előre mind a közutakon, mind a versenypályákon. A márkánk történetének fontos mérföldköve a motorsportokban bizonyított kiválóság, és büszkék vagyunk arra, hogy az egészen rendkívüli MC20-as modellel térhetünk vissza az autóversenyzés világába. A győzelem hajszolása mindig is a Maserati márka fontos jellemzője volt, most pedig méltó módon kapcsolhatjuk össze dicső versenymúltunkat a most épülő jövővel – mind a Fanatec GT2 Európa-bajnoki szériában, mind a Formula E-ben."

 

 

Jean-Marc Finot, a STELLANTIS Motorsport vezető alelnöke hozzáteszi: „Az MC20 GT2 tökéletes kapcsot jelent a Formula E gyári program és a közúti szuperautóink között, egyúttal felteszi a koronát a Maserati örökségére a motorsportokban. Az MC20 egy fantasztikus közúti modell, és tudjuk, hogy minden versenyszellemű vásárlónk örömmel élvezi majd a vezetés rendkívüli élményét az utakon is."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció