A magyar csapat minden versenyzŇĎje √©rmet hozott a Di√°kolimpi√°r√≥l

Mind a négy, a versenyen induló magyar diákolimpikon éremmel tért haza az idén a horvátországi Varasdon zajlott Közép-Európai Informatikai Diákolimpiáról (CEOI), ahol tizenkét ország ötvenkét versenyzŇĎje mérte össze tudását. A magyar csapat három ezüst-, és egy bronzérmet szerzett a rangos regionális tanulmányi versenyen.

Bár a 2021-es CEOI szervezŇĎje is Horvátország volt, a pandémia negyedik hulláma miatt a tavalyi diákolimpia online zajlott, a kedvezŇĎbb idei állapotok révén a szervezŇĎ ország idén személyesen fogadta a csapatokat Varasdon (VaraŇĺdin). A regionális nemzetközi informatikai versenyen 12 ország* képviseltette magát összesen 52 versenyzŇĎvel.

 

Az 1994 óta megrendezett CEOI esetében a 2022-es diákolimpián fordult elŇĎ harmadszor, hogy a magyar csapat minden tagja érmet szerzett. A CEOI 2022-n induló magyar diákolimpikonok és érmeik:

‚óŹ Molnár István Ádám (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), ezüstérem

‚óŹ Németh Márton (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), ezüstérem

‚óŹ Máté LŇĎrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), ezüstérem

‚óŹ Czanik Pál (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), bronzérem

 

 

A mellékelt fotón balról jobbra: dr. Németh Zsolt (ELTE), Németh Márton (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Molnár István Ádám (Földes Ferenc Gimnázium, Miskolc), Czanik Pál (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Máté LŇĎrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), és ErdŇĎsné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelŇĎs alelnöke, a CEOI csapat vezetŇĎje.

 

A verseny teljes eredménylistáját ezen a linken lehet megtekinteni.

 

A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel a versenyre. CsapatvezetŇĎjük ErdŇĎsné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelŇĎs alelnöke volt, a csapatvezetŇĎ-helyettese dr. Németh Zsolt, az ELTE Informatika Karának adjunktusa.

 

Az idei CEOI remek gyakorlóterepnek bizonyult a magyar diákolimpikonok számára, egy hét múlva (augusztus 7-15 között.) pedig az idén Indonéziában zajló világverseny, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI 2022) alatt lehet majd szurkolni a magyar csapat tagjainak. 

 

Az  IOI középiskolások számára a legrangosabb versenyprogramozási megmérettetés: az idén Yogyakarta városában zajló esemény lebonyolításában mintegy hétszázan mŇĪködnek közre, hiszen az IOI 2022-n 90 ország 357 diákja méri össze tudását fejlett algoritmikus gondolkodási készségeket igénylŇĎ komplex feladatok megoldásában.

 

_________________

* Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Ukrajna

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció