MI √©s mi: a mesters√©ges intelligencia hat√°sa a mindennapi √©let√ľnkre

A Neumann Társaság eddig online formában lebonyolított, nagysikerŇĪ meetup-sorozata ezúttal visszaköltözik a személyes térbe, és június 9-én 16 órakor a Dunapark Kávéház és Étteremben (1137 Budapest, Pozsonyi út 38.) kerül megrendezésre. A nyári szünet elŇĎtt ez lesz az utolsó ilyen rendezvényünk. A meetup témája a mesterséges intelligencia (MI).

A MI egyre elterjedtebb használata folyamatosan átalakítja az életünket, hatással van mindennapjainkra. Számos fórum foglalkozik ennek technikai, technológiai kérdéseivel. Mi ezúttal azt szeretnénk inkább megvizsgálni és elŇĎtérbe helyezni, hogy hol és hogyan találkozunk majd ezzel magánemberként vagy szakmai életünkben, milyen határokat lehet és kell felállítani, hol van ebben az állam szerepe, illetve milyen etikai problémákat vet fel a mindennapok során.

 

A témát két szakértŇĎ segítségével járjuk körül. Egyik szakértŇĎnk Dr. Tilesch György, a PHI Institute for Augmented Intelligence elnöke, a MI és innováció világszerte elismert szakértŇĎje és tanácsadója. Több évtizede tevékenykedik MI-ökoszisztémák iparágközi közvetítŇĎjeként, a tavaly magyarul is megjelent Mesterség és intelligencia címŇĪ bestseller társszerzŇĎje, a Harvard Experfy tanácsadó testületének tagja és a Neumann Társaság mesterséges intelligencia nagykövete.

 

 

Másik szakértŇĎnk Dr. Vadász Pál, a Montana Tudásmenedzsment Kft. alapító ügyvezetŇĎje, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének vezetŇĎ kutatója, egyszersmind a tíz fŇĎnél kisebb ügyvédi irodák Európai Uniós MI-stratégiáját kidolgozó munkacsoport szakértŇĎje, a Neumann Társaság elnökségének állandó tanácsadója.

 

A meetup során várjuk a résztvevŇĎk kérdéseit és felvetéseit is.

 

A helyek száma a terem befogadóképességének függvényében korlátozott. A részvételi díj 4.000 Ft, a Neumann Társaság tagjai számára viszont ingyenes.

 

Regisztrációs link: https://forms.office.com/r/WvJcu2NMK2

Hely: Dunapark Kávéház és Étterem, Budapest, 1137 Pozsonyi út 38.

Dátum: 2022.06.09.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció