Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeibŇĎl. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

Remekül szerepeltek a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT, International Informatics Olympiad in Teams) résztvevŇĎ magyar diákok: az idén  2022. május 18-21. között megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen induló mindkét magyar csapat bronzérmet szerzett.

 

A februárban és márciusban lezajlott Kódkupa válogatóversenyen élre került csapatok tagjai a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával vehettek részt a nemzetközi informatikai csapatolimpián. Az IIOT a többi, egyéni részvétellel zajló diákolimpiával ellentétben csapatverseny, így a versenyzŇĎknek  algoritmikus gondolkodás mellett a hatékony együttmŇĪködésre is fókuszálniuk kell – ez a késŇĎbbi munkahelyükön is szükséges lesz.

 

 

A versenyen az alábbi két magyar csapat szerzett bronzérmet:

‚óŹ  A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata: Tot Bagi Márton, Czanik Pál, Nádor Benedek, Németh Márton Tamás. CsapatvezetŇĎjük Lenger Dániel.

‚óŹ  A miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapata: Suszter Roland, Molnár István Ádám, Nagy Martin, Kiss Dániel Bendegúz. CsapatvezetŇĎjük Nikházy László (ELTE IK).

 

“Miután évtizedeket töltöttem el multinacionális infokommunikációs vállalatok vezetésével, különösen nagy örömmel tölt el, hogy mindkét magyar diákcsapat kiemelkedŇĎ eredménnyel tért haza a nemzetközi informatikai csapatversenyrŇĎl, amelyen az egyéni teljesítmény mellett a kooperációs készséget is jutalmazzák, amely a való életben, a munkaerŇĎpiacon is kulcsfontosságú” – kommentálta az eredményeket dr. Beck György, a Neumann Társaság elnöke.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció