Tizenéves kutatóként a Bécsi Orvostudományi Egyetemen

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató VersenytŇĎl – a Bécsi Orvostudományi Egyetemen keresztül – a FameLabig, a világ vezetŇĎ tudomány-kommunikációs versenyéig.

Az idei, 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik 1. helyezettjét, Ecsedi Boglárkát (a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákja) meghívták a Bécsi Orvostudományi Egyetem Orvosi Fizika és Biomérnöki Központjába. Boglárka a meghívást a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre kidolgozott, “Visszaáramlások detektálása tanulóalgoritmus használatával - mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésbenňĚ c. projektje alapján érdemelte ki. 

 

Boglárka 2020. július közepétŇĎl aug. végéig dolgozott a Bécsi Orvostudományi Egyetemen, a Magyar Innovációs Szövetség támogatásával.

 

 

A kutatócsoport azon dolgozik, hogy olyan szoftvertechnológiai megoldásokat nyújtsanak a modern orvoslásnak, amely a jövŇĎben kiválthatja a biopsziával járó adatgyŇĪjtési és -elemzési eljárásokat orvosi képalkotás és gépi tanulás segítségével, tumorgyanú esetén. Bogi a csapat meglévŇĎ képanalizáló algoritmusának C++-ban való fejlesztésében és validálásban vett részt, melynek célja az volt, hogy az megfeleljen a nemzetközi egységességet szorgalmazó kezdeményezés, az Imaging Biomarker Standardization Initiative (IBSI) elŇĎírásainak. 

 

A témáról Boglárka a FameLab nemzetközi tudomány-kommunikációs verseny hazai döntŇĎjén fog elŇĎadást tartani szeptember 16-án. A FameLab a világ vezetŇĎ tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos témákról.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció