A 28. Ifj√ļs√°gi Tudom√°nyos √©s Innov√°ci√≥s Tehets√©gkutat√≥ Verseny legjobbjai a Kutat√≥k √Čjszak√°j√°n

A 2019. év legtehetségesebb fiataljai május 29-én és 30-án az Ericsson Magyarország Kft székhelyén, az Infoparkban, szeptember 21-én pedig a Tudományok FŇĎvárosa c. egész napos eseményen mutatták be innovatív munkájukat. A legjobbak továbbá megtekinthetŇĎek lesznek a Kutatók Éjszakáján is az Ericssonban, szeptember 27-én.

A Magyar Innovációs Szövetség 28. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi ErŇĎforrások Minisztériuma és az M5 csatorna közremŇĪködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal fŇĎtámogatásával.

 

A 2018. november 28-i határidŇĎre 111 pályázatot küldtek be a különbözŇĎ tehetséggondozó középiskolákból az innovatív fiatalok, míg az április 1-i határidŇĎre, a 74 második fordulóba továbbjutott pályázatból 67 pályamunka kidolgozása fejezŇĎdött be. EbbŇĎl 31 pályázatot egyénileg, míg 32-t csapatban dolgoztak ki a fiatalok. A legnépszerŇĪbb szakterületek, az informatika, az orvosi, illetve a mŇĪszaki jellegŇĪ témák voltak.

 

A neves szakemberekbŇĎl, akadémikusokból álló bírálóbizottság Dr. Jakab László, a BME VIK dékánjának vezetésével 2019. május 2-án, testületileg hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2019. év legtehetségesebb fiataljait, akik május 29-én és 30-án az Ericsson Magyarország Kft székhelyén, az Infoparkban, szeptember 21-én pedig a Tudományok FŇĎvárosa c. egész napos eseményen mutatták be munkájukat. A legjobbak továbbá megtekinthetŇĎek lesznek a Kutatók Éjszakáján is az Ericssonban, szeptember 27-én.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 12 000 000 Ft-ot nyert el, melybŇĎl a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

 

A hazai versenyen kiemelkedŇĎen szerepelt tehetséges fiatalok számos nemzetközi rendezvényen vettek részt és értek el kimagasló sikereket, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpián az USA-ban (Intel ISEF), a Kínai Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen (CASTIC).

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció