A Volkswagen, a Moovster √©s a Vinturas az IBM-et v√°lasztotta partner√©√ľl

Az IBM bejelentette, hogy olyan európai vállalatokkal kötött együttmŇĪködést, mint a Volkswagen (Németország), a Moovster (Németország) és a Vinturas (Hollandia), hogy a vállalat hibrid felhŇĎalapú és MI-szolgáltatásai révén közösen formálhassák az autóipar jövŇĎjét.

„A jármŇĪvekkel való kapcsolatunk és a mobilitás élménye várhatóan drasztikusan megváltozik az elkövetkezŇĎ évtizedben," - mondta el Dirk Wollschlaeger, az IBM globális autóipari, légiközlekedési és védelmi iparágának vezérigazgatója. „A mesterséges intelligencia és a hibrid felhŇĎ kulcsfontosságú mozgatórugói a fejlŇĎdŇĎ üzleti modelljeinknek, mint például az utastérben és a jármŇĪvön kívüli személyre szabott digitális szolgáltatások.”

 

Az IBM 2017 szeptemberében felmérést készített a világ autóipari vezetŇĎinek körében. A megkérdezettek 73 százaléka vélte úgy, hogy mivel a digitális technológiák újradefiniálják kapcsolatunkat jármŇĪveinkkel, a jövŇĎ szolgáltatásait a fogyasztókkal együtt, ŇĎket bevonva kell létrehozni. Az IBM ezen digitális megújulás érdekében felhŇĎalapú és MI-megoldásokat használ, ideértve az IoT-t és a Blockchain megoldásokat is. 

 

Bemutatjuk az IBM partnereit

A Volkswagen Sachsen a németországi Zwickau-ban annak feltételeit teremti meg, hogy a Volkswagen-csoport elérje az évente több mint egymillió elektromos jármŇĪ értékesítésére vonatkozó célkitŇĪzését 2025-ig. A VW Sachsen az IBM-mel karöltve dolgozik az SAP S / 4HANA bevezetésén, amely kísérleti projektként a Volkswagen Passenger Cars márka világméretŇĪ pénzügyi folyamatainak racionalizálására törekszik.

 

A müncheni székhelyŇĪ Moovster egy közlekedési és MI start-up. A cég egy új szolgáltatási platformot (Mobility-as-a-Service) fejlesztett, amely a munkaadók, munkavállalók, állampolgárok és intelligens város rendszerek számára teszi lehetŇĎvé a kapcsolódást és azt, hogy használatával a közlekedési viszonyok elŇĎnyösen változhassanak a nagyvárosokban. A Moovster rugalmasabbá teszi a mindennapi utazást, segít a felhasználóknak takarékoskodni, jutalmazza a fenntartható és egészséges közlekedési szokásokat. A mai túlzsúfolt, forgalmas városok problémájára válaszolva a start-up arra ösztönözi a felhasználókat, hogy válasszanak alternatív közlekedési módokat, mint például a kerékpár, az elektromos roller, a telekocsi vagy a tömegközlekedés. Az alkalmazás az IBM Cloud-ban fut, és a getmoovster.com oldalon követhetŇĎ.

 

A holland autóipari logisztikai cég, a Vinturas, az IBM Blockchain technológiát alkalmazza, hogy segítse az új- vagy használtautó vásárlást. A blockchain technológiára építve a Vinturas megoldása képes leváltani a papíralapú rendszereket, nagyobb átláthatóságot és hatékonyabb folyamatokat biztosítva ezáltal a gyártási és logisztikai láncban, melyen egy jármŇĪ keresztülmegy egészen a vásárlóig. A követhetŇĎbb és átláthatóbb digitalizált folyamatok hozzájárulnak a vásárlói bizalom növekedéséhez, csökkentik az ÁFA fizetési kötelezettséget, a benzinköltséget, valamint segítenek visszaszorítani a behozatali vámmal kapcsolatos csalásokat, amelyek évente több milliárd euró kárt okoznak Európában.

 

A szlovén Elaphe Propulsion Technologies is az IBM Cloud-ot választotta, hogy az IBM IoT technológiaiját használva tegye még biztonságosabbá a következŇĎ generációs önálló vagy csatlakoztatott elektromos és hibrid jármŇĪveket. Az IBM Cloud révén az Elaphe képes az útviszonyokról és a jármŇĪ teljesítményérŇĎl valós idejŇĪ adatokat elemezni, így biztosítva értékes információkat azon jármŇĪvek fejlesztéséhez és üzemeltetéshez, amelyek a vállalat kerékbe épített hajtásrendszerét használják. 

 

Az Audi UK a BBH-t és az IBM iX-et bízta meg, hogy a különbözŇĎ Audi modellekbe szerelt digitális megoldásokat újragondolják, és új márkaélményt hozzanak létre a vezetŇĎ és az utasok által használt digitális szolgáltatásokban. Az IBM iX és a BBH egy olyan új megoldáson dolgozik, amely ötvözi a stratégiai gondolkodást, a kreativitást és a technológiát, támogatva az Audit a digitális megújulásban.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció