Meg√ļjult honlapok t√°j√©koztatnak a k√∂zvetlen√ľl elnyerhetŇĎ uni√≥s forr√°sokr√≥l

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) továbbfejlesztette könnyen átlátható és egyszerŇĪen kezelhetŇĎ online felületeit.

A jelenleg is több mint 100 nyitott pályázatot rendszerezetten ismertetŇĎ www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a színnel és betŇĪkombinációval jelölt témakategóriák száma megkétszerezŇĎdött. Új funkcióként közvetlenül is lehet keresni a pályázatok és a lehetséges konzorciumi partnerek között.

 

A közel 11 milliárd forintnyi elnyert támogatás történetét élményszerŇĪen taglaló www.nyeromagyarok.eu célja a szemléletformálás, a céltudatos, innovatív pályázói hozzáállás kialakítása a jó gyakorlatok megosztásával. Az oldal Kéry Anna Lilla Mesés Magyarok címŇĪ sorozatával bŇĎvült, amely a projekteket mesés formában, a gyerekek számára is érthetŇĎen mutatja be. Az akadálymentesített honlapon mostantól Gadácsi János sikeres pályázatokról szóló új hanganyagai is meghallgathatók.

 

A fejlesztéseket Kiss Antal miniszteri biztos interaktív sajtótájékoztatón ismertette 2016. április 26-án, Budapesten. AZ MFK vezetŇĎje Ferjancsik Domonkossal, a Vasas vívószakosztályának elnökével, világbajnok és olimpiai egyéni 4. helyezett kardvívóval a pályázati tájékozódásról és tervezésrŇĎl, Süli Jánossal, Paks polgármesterével pedig az Elena pénzügyi eszköz alkalmazásával a paksi hulladékenergia felhasználását, elektromos buszok gyártását és beszerzését célzó projekt elŇĎkészítésérŇĎl beszélgetett.

 

A rendezvényen három nyertes projektgazda is bemutatta támogatott projektjét. A Walkable Future Kft. 50 ezer eurót használhat fel a súlyos alsó végtagi gyengeséggel élŇĎ, járásban, helyváltoztatásban, a mindennapi tevékenységekben korlátozott gyermekek, fiatal felnŇĎttek számára jobb életminŇĎséget, könnyebb beilleszkedést lehetŇĎvé tevŇĎ moduláris alsó végtagi aktív (motoros meghajtású) ortézis létrehozására.

 

A Hungaro Lux Kft. OptiLight projektje 1,7 millió eurót fordíthat egy kétrétegŇĪ bevonat fejlesztésére, amely annyira lecsökkenti a fénytörést, hogy a felület lényegesen több fényt tud átengedni. A jövŇĎben így nemcsak a lámpák lehetnek energiahatékonyabbak, hanem az újítás szemüveglencséken, ablaküvegeken, fényszórókon vagy napelemeken is alkalmazható lesz.

 

Az Utca-Szak Kulturális Egyesület 46 425 eurós támogatással szervez nyári akadémiát a közösségi színházért a Borsod megyei Szakácsiban. A tábor a mélyszegénységben élŇĎ fiatalokat felkarolva mŇĪvészeti-szociális programok szervezését szolgálja, nemzetközi tapasztalatcserét alapoz meg maszkmesterek, zenészek, zsonglŇĎrök és színészek részvételével.

 

A 2014-2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékŇĪ közvetlen uniós forrás nyílik meg több mint félezer pályázatban. Az állami szervek, háttérintézmények, civil szervezetek, alapítványok, cégek és önkormányzatok által elnyerhetŇĎ támogatások fŇĎként a kutatás-fejlesztés, az innováció, az oktatás, a közlekedés, a környezetvédelem-klímapolitika és az energetika területein hasznosulhatnak. A Magyar Fejlesztési Központ a források elnyerését támogató információs, koordinációs és irányító szervezetként 2014 decemberében jött létre Kiss Antal miniszteri biztos vezetésével.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció