A fenntarthatóság szerelmeseinek is Boldog Valentin Napot!

A szerelmesek ünnepét egyes országokban szélesebben értelmezik: a GreenBiz cikke például „Where’s the Valentine’s Day love for sustainability?” (Hol a Valentin-napi szeretet a fenntarthatóság iránt?) címmel jelent meg, így - a mai napon - talán érdemes ezzel a szenvedéllyel is foglalkoznunk. Mi például a Schneider Electric cégtől kaptunk egy írást, amelyben az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője a környezetbarát és fenntartható épületek iránti szenvedélyét szeretné megosztani.

Semmi sem fejezi ki jobban a bolygó iránti szeretetünket, mint egy környezettudatos létesítmény. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Franciaországban készített tanulmányok a zöld épületek jobb pénzügyi teljesítményéről számolnak be, így kijelenthetjük, hogy a magas szintű hatékonyságra és gazdaságos üzemeltetésre irányuló tervezés hozzájárul a nyereség növeléséhez. De mi a helyzet az emberek, az üzlet és a Föld együttes hasznával?

Az Egyesült Államok környezettudatos építészeti egyesületének (Green Building Council) környezettudatos épületekre vonatkozó üzleti esettanulmánya szerint a kereskedelmi létesítmények bérlői egészségesebb belső környezet, valamint kedvezőbb és jobban működő közösségi kapcsolatok formájában profitálhatnak az öko épületekből. A Schneider Electric egyik partnere, a Genzyme Center, amely a világ egyik vezető biotechnológiai vállalata, egy korábbi jelentésében azt állapította meg, hogy a környezetbarát jellemzőknek köszönhetően az alkalmazottak elégedettebbek és eredményesebbek lettek: a betegállományban töltött idő 5%-kal csökkent, a munkatársak 88%-a az életminősége javulásáról számolt be, 72%-uk pedig éberebb és hatékonyabb lett. Ennél szebb Valentin-napi üzenetet nem is küldhet egy épülettulajdonos a bérlői számára! 
 
Szakértőként és a Schneider Electric környezetbarát épületekkel foglalkozó csapatának tagjaként büszke vagyok arra, hogy a környezettudatos energiagazdálkodást elősegítő munkánk, amellyel az ügyfeleinket támogatjuk, egyben a bolygó iránt érzett tiszteletünket is egyértelműen kifejezi” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának igazgatója.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció

 
Rovatunk tmogatja a MOL