Áramforrások hiányának európai szintű megszüntetése

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője és a European Policy Centre, a King Baudouin Alapítvány támogatásával létrehozott, független, nonprofit kutatóközpont bejelentette az Energy Poverty Task Force kezdeményezés elindítását. 

A munkacsoport feladata az energiaszegénységgel kapcsolatos problémák lehetséges megoldásainak feltárása az Európai Unió területén. A 2016. január 26-án, Brüsszelben tartott alakuló ülésen részt vett Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság energiastratégiáért felelős alelnöke is. 

 

A Schneider Electric, a társadalmi felelősségvállalás mellett elkötelezett vállalatként 2013-ban Energy Access néven programot indított a fejlett gazdaságokban jelentkező energiaszegénység leküzdésére. Ennek megvalósítása érdekében három egymást erősítő területre – az oktatásra, a beruházásokra és a technológiai fejlesztésekre – összpontosítja erőforrásait. A vállalat folyamatosan kutatja, hogyan tudná ezen törekvéseit a leghatékonyabb módon megvalósítani, ezért az energiaszegénységgel foglalkozó munkacsoport részeként és a European Policy Centre-rel karöltve munkálkodik az áramforrások hiányának európai szintű megszüntetésén. Mindezek előmozdításaként a társaság egy tanulmányt tett közzé Az energiaszegénység megoldása Európában: a kezdeményezések és a megoldások értelmezése címmel. 

 

theatlantic.com

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció

 
Rovatunk tmogatja a MOL