3 milliárd dollár felett végzett a SAS 2013-ban

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezetŇĎ szállítójának számító SAS 3,02 milliárd dolláros árbevételt ért el 2013-ban. Ez 2012-höz képest 5,2%-os növekedést jelent, így a vállalat immár 38. alkalommal realizált rekord árbevételt.

Az üzleti intelligencia megoldásokból származó bevételek bŇĎvülése a SAS új adatvizualizációs szoftvere, a SAS Visual Analytics népszerŇĪségének tudható be. A vállalat kétszámjegyŇĪ bevétel-növekedést ért el a felhŇĎmegoldások területén, amelyek segítségével a szervezetek például a csalás és pénzügyi bŇĪncselekmények ellen küzdhetnek, kezelhetik a kockázataikat, javíthatják ügyfélkapcsolataikat, vagy akár biztonságos és hatékony új gyógyszereket fejleszthetnek ki. A Big Data technológiát is kínáló SAS 2013-as árbevétele 25%-át forgatta vissza kutatás-fejlesztésbe, és idén az adatmenedzsment, adatvizualizáció, iparág-specifikus megoldások és a SAS Solutions On Demand portfólió területén számít további növekedésre.

 

Éves árbevétel alakulása (1976 - 2013)

A csalásmegelŇĎzŇĎ és security intelligence megoldások tekintetében 44%-kal nŇĎttek a SAS eladásai. A vállalat felhŇĎ alapú kínálatából - pl. a SAS® Solutions On Demand portfólió - származó bevétel 20%-os bŇĎvülése többek között annak köszönhetŇĎ, hogy a gyógyszeripari vállalatok felkészülnek a várható jogszabályi változásokra, a szervezetek meg szeretnék érteni ügyfeleik preferenciáit, valamint a kormányok és a helyi önkormányzatok a csalások kiküszöbölésére törekszenek. Az iparágakat tekintve minden területen nŇĎtt a SAS árbevétele - például az energia- és közszolgáltatási szektornak szóló megoldások esetében 18%-kal, az egészségügyi szoftverek területén 17%-kal, a tŇĎkepiaci megoldások tekintetében pedig 16%-kal.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció