Forrester: a SAS vezetŇĎ sz√°ll√≠t√≥ a v√°llalati BI platformok ter√ľlet√©n

A Forrester nemrégiben megjelent 2013. negyedik negyedévi beszámolójában 1 a vállalati üzleti intelligencia (BI) platformok piacát vizsgálta, és a terület vezetŇĎ szállítói közé sorolta a SAS-t. A független piackutató cég elemzése szerint „a SAS ügyfelei fŇĎként a vállalat megoldásainak adatintegrációs és információszolgáltató képességeirŇĎl, gazdag analitikai funkcionalitásáról és technikai architektúrájáról, valamint a SAS vállalati és termékvíziójáról nyilatkoztak elismerŇĎen".

A Forrester összesen 11 szállítót vizsgált jelentésében, és a SAS üzleti intelligencia kínálatából a SAS Visual Analytics, a SAS Enterprise BI Server és a SAS Office Analytics eszközöket értékelte. „A SAS nem csak analitikai megoldásokat nyújt - vállalati szintŇĪ üzleti intelligencia platformot is kínál. Bár a vállalat évekig a prediktív és fejlett analitikai eszközök egyik vezetŇĎ szállítójaként volt ismert, elismerésre méltó BI platformmal is rendelkezik." - mutat rá a Boris Evelson elemzŇĎ által jegyzett beszámoló.


A piackutató cég 72 kritérium szerint vizsgálta a szállítókat, és ezeket a szempontokat az „aktuális kínálat", a „stratégia" és a „piaci jelenlét" átfogó kategóriákba sorolta. Az aktuális kínálatot a funkciók és képességek alapján értékelte a Forrester, valamint a szállítók termékbemutatóját, és az ügyfelek bevonásával készített felmérést is figyelembe vette. A stratégia kapcsán azt elemezte a piackutató cég, hogy az egyes szállítók milyen elképzelésekkel rendelkeznek a jövŇĎbeli ügyféligények kielégítésére vonatkozóan, de a vállalatok árazási és licenc-stratégiája, valamint a stratégia pénzügyi megalapozottsága is szerepet játszott az értékelésben. A piaci jelenlétet a szállítók horizontális és vertikális iparági alkalmazásai, a jelentŇĎsebb földrajzi régiókban dolgozó munkavállalók száma, a pénzügyi teljesítmény és az ügyfélkör méretének együttes figyelembevételével határozta meg a Forrester.


„Ügyfeleink rendkívüli megtérülésre számíthatnak olyan innovációknak köszönhetŇĎen, mint a SAS Visual Analytics memória alapú technológia, a népszerŇĪ Microsoft Office alkalmazásokon keresztül elérhetŇĎ SAS elemzŇĎ eszközök, és a teljes portfóliónk alapját képezŇĎ fejlett analitika." - mondta el Jim Davis, a SAS senior alelnöke és marketingigazgatója. „Legyen szó akár egy globális vállalatról, amely adatvizualizációs eszközt keres, illetve Hadoop technológiát felhasználó intézményrŇĎl, amely információkat szeretne kinyerni a Big Data-ból, vagy akár egy munkacsoportról, amely önkiszolgáló jelentéskészítést és dashboardokat szeretne, a SAS BI megoldására számíthatnak."


Az itt letölthetŇĎ anyag bemutatja, hogyan teremthetŇĎ értékes információ a Big Data-ból a SAS Visual Analytics segítségével.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció