SokfĂ©le ingyenes netes gyermekvĂ©dƑ zĂĄr lĂ©tezik, de kevesen hasznĂĄljĂĄk

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a gyermekvédƑ zárak ismertetésével kívánja népszerƱsíteni a gyermekeket védƑ hatékony mƱszaki megoldások alkalmazását. Ma még sok, ingyenes módszer kihasználatlan.

Az NMHH honlapján az Amit a gyermekvédƑ zárról tudni érdemes címƱ összefoglalójában tömören és egyszerƱen mutatja be az érdeklƑdƑknek, milyen ingyenes szƱrƑk vagy fizetƑs megoldások állnak rendelkezésre a kiskorúakra káros tévémƱsorok és honlapok ellen. Sajnos, sok szülƑ, pedagógus még nem használja ki a meglévƑ ingyenes lehetƑségeket sem.

A hatóság szorosan együttmƱködik a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületével és más szakmai szervezetekkel, hogy a gyermekvédƑ zárak ismertsége és elfogadottsága tovább növekedjen. Mindkét intézmény külön oldalt szentel honlapján a téma ismertetésére.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiemelt céljának tekinti a gyermekek védelmét, és segíti a médiatudatosság növelését a felnƑttek és a kiskorúak körében egyaránt. A gyermekvédƑ zárak népszerƱsítése is ebbe a sorba tartozik.

A gyermekvédƑ zárak használatával egyszerƱen megakadályozható, hogy a gyermekek hozzáférjenek a nem nekik szánt tévémƱsorokhoz, internetes oldalakhoz. Az összefoglaló a lehetséges mƱszaki megoldásokat ismerteti, amely a Médiatanács tavaly júniusban közzétett, a médiatörvénnyel összhangban meghozott ajánlásán alapszik. 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł