Macrogate: "netszerŇĪ" telefon√°l√°s 11 f√©le Nokia mobillal

Ma bejelentették, hogy Magyarországon a Macrogate IPsytems Kft. támogatja a Nokia wlan-képes mobilkészülék modelljein az internetes telefonszolgáltatás használatát.

Az együttmŇĪködés alapja, hogy a Nokia wlan-képes készülékek teljes értékŇĪ mobil internetes telefonként is használhatók, a gyárilag telepített szoftver segítségével. A mobil internetes telefonálás jellemzŇĎje, hogy a hangot adatcsomagok formájában továbbítja a wlan-kapcsolaton keresztül az interneten, így lényegesen olcsóbb percdíjakkal lehet számolni vezetékes és külföldi irányba. A roaming fogalmát is mindörökre számŇĪzhetjük telefonszámlánkról, hiszen az internet nem ismer országhatárokat.

Gyakorlatilag: ha a készülékünkkel csatlakozunk egy megfelelŇĎ wlan/wifi hálózathoz, a számot beírva vagy a telefonkönyvbŇĎl kiválasztva nem a GSM hálózatot használjuk, hanem az interneten keresztül a Macrogate végzŇĎdteti a hívást.Nem számít, hogy hol vagyunk, a hívás díját mindig a hívott számhoz tartozó tarifa határozza meg. Például, ha ismerŇĎsünket hívjuk Budapesten és ez 5 Ft-ba kerül, akkor ha New York-ba vagy Nagyváradra utazunk és onnan hívjuk, akkor is ugyanannyiért, tehát 5 Ft-ért beszélhetünk vele percenként.

A wlan-képes készülékek listáját a Macrogate és a Nokia honlapon megtalálható, jelenleg 11 típusú Nokia készülék alkalmas a szolgáltatás igénybevételére (N80,E61,E61i, E51, N95,N958 GB,E65, E90,N81,N81 8GB,N82), a típusválaszték a jövŇĎben tovább bŇĎvül.

A mobil internetes telefonálás használatához elŇĎször egy díjcsomagot kell választani és ki kell tölteni a regisztrációs lapot a Macrogate honlapján.  Ezt követŇĎen e-mailben kap az ügyfél egy 0621-es hívószámot és a szükséges elŇĎfizetŇĎi kódokat. Egyenleg feltöltése és a telefon sikeres beállítása (beállítási útmutatót lásd a Nokia, illetve Macrogate weboldalakon) után máris lehet telefonálni, akár külföldre is 5 Ft-ért percenként. Ráadásul az ügyfél 0621-es számát szinte bárhonnan fel is lehet hívni. 

Schindler Péter, a Macrogate ügyvezetŇĎje szerint a mobil internetes telefonálás lehetŇĎségének megteremtésével a fogyasztók szabadon és könnyedén dönthetik el, hogy megfelelŇĎ wlan környezetben (otthon, irodában vagy nyilvános helyeken, lásd: www.hotspotter.hu ) az adott híváshoz a GSM szolgáltató, vagy a Macrogate  hálózatát kívánják-e használni. További elŇĎny, hogy a Macrogate-nél nincs fix havidíj, a feltöltött összeg lebeszélésére 12 hónap áll rendelkezésre.

További részletek:
www.nokia.hu/voip
www.macrogate.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció