Symantec Veritas NetBackup 6.5: következő generációs adatvédelem

2 / 3 oldal

A Symantec megjelentette a Veritas NetBackup, nagyvállalati adatvédelmi megoldás legújabb változatát. A Veritas NetBackup a következő generációs adatvédelmi lehetőségeket – szalagos mentés, virtuális szalagkönyvtárak (VTL), lemezes mentés, a többszörösen meglevő adatok kiszűrése, folyamatos adatvédelem (CDP), pillanatfelvételek és többszörözés – az összes fontos gyártó termékein egyesíti. Ehhez a NetBackup 6.5-ben seregnyi új funkció és továbbfejlesztés (natív lemezes mentés, a többszörös adatok kiszűrése, az intelligens adatmentő berendezésekkel és VTL-ekkel való nagy mélységű integrálás, vegyes környezetű pillanatfelvétel-kezelés, a létfontosságú alkalmazások és virtuális gépek finoman szabályozható helyreállítása, újszerű licencelés és árstruktúra) kerül bevezetésre.


A nagykapacitású merevlemezek árának folyamatos esése miatt több tárolási szakember használ merevlemezt a vállalati védelmi stratégiájának fő elemeként, hogy ezzel tökéletesíthesse a mentést, a gyors helyreállítást, illetve lecsökkenthesse a mentéshez szükséges időtartamot. A NetBackup 6.5 négy új jellemzője szolgál arra, hogy a felhasználók teljes mértékben kihasználhassák a lemezes adatvédelem teljesítményét:

ˇ    A többszörösen meglevő adatok natív kiszűrése, amelyet az asztali és hordozható gépektől kezdve a távoli iroda szerverein át a nagyvállalat adatközpontjáig a teljes NetBackup környezetben lehet használni
ˇ    A natív lemezes mentési képesség az SAN-en keresztül nagy, közös, megosztott lemezkészleten teszi lehetővé a közös lemezkészlet használatát, megosztását és mentését
ˇ    A mentést szolgáló, intelligens berendezések és VTL-ek nagy mélységű integrálása
ˇ    Vegyes környezetű pillanatfelvétel- és CDP-kezelés

A NetBackup 6.5 PureDisk Deduplication opciója a Symantec PureDisk többszörösen meglevő adatokat kiszűrő eljárását a NetBackup rendszermagjába integrálja, hogy az asztali és hordozható gépeken, a távoli irodákban és az adatközpontokban levő többszörös mentések csak egyszer legyenek az egész vállalat mentései között eltárolva. A fölös adatok kiszűrésének ilyen globális megközelítési módja a hagyományos mentési módszerekhez képest 50-500-szoros kiszűrési arányt mutat. A mentéseket felügyelők emellett az új Flexible Disk opcióval nagy sebességű SAN-mentést készíthetnek a teljes mentési környezetben megosztott közös lemezkészletre. Ez felgyorsítja a végrehajtást, és jobban kihasználja mind a hálózatot, mind a tárhelyet.

A mentést készítő intelligens berendezéseket és VTL-eket használó vevőknek fontos a NetBackup 6.5 nagymértékű integrációja és hatékony vezérlési képessége. A Virtual Tape opció az adatoknak a VTL-ről a szalagra másolásánál a NetBackup által a katalógussal összhangban vezérelt folyamat javítja a virtuális szalageszközök teljesítményét és kezelhetőségét. A NetBackup és az ilyen mentést készítő, intelligens berendezések integrálását tovább fokozza a Symantec újító OpenStorage API-ját használó OpenStorage opció, amellyel a mentést készítő, intelligens berendezéseket natív módon lehet a NetBackuppal integrálni. Az iparágban első ízben teszi lehetővé az OpenStorage API, hogy a NetBackup ezeket az eszközöket lemezként kezelje. Ezáltal a felhasználók a lemez által biztosított teljesítmény és funkciók összes előnyét élvezhetik, ugyanakkor ezeknek a fejlett képességeknek a vezérléséhez és kezeléséhez egyetlen kezelőfelületként a NetBackupra támaszkodhatnak. A 2006 végén bejelentett OpenStorage program a Symantec azirányú elkötelezettségét bizonyítja, hogy az iparág legnagyobb mélységű integrációját biztosíthassa az intelligens lemezegységekkel. A program a mentést biztosító intelligens eszközök majdnem valamennyi nagy gyártójának megszerezte a támogatását.

A virtuális gépek növekvő népszerűségére és az ilyen környezet mentésével kapcsolatos kérdésekre adott válaszul a NetBackup 6.5 átfogó megoldást kínál a VMware védelmére, amely egyetlen mentésből történő, finoman hangolt fájl- és lemezkép-szintű helyreállítással, valamint a VMware mentésekben többszörösen meglevő adatok kiszűrésével összevont mentést biztosít. A NetBackup a VMware által biztosított VMware Consolidated Backup használatával garantálja a konzisztenciát, és leveszi az VMware-t elsődlegesen futtató gazdagépről a mentés terhét. A NetBackup 6.5 még ennél is tovább megy egy lépéssel: áttörésként egyetlen lemezkép-szintű mentésből teszi lehetővé mind a teljes lemezkép, mind a finoman hangolt, fájlszintű helyreállítást. A VMware mentés egyaránt történhet szalagra vagy lemezre, és a többszörösen meglevő adatok kiszűréséhez, valamint a VMware-mentések többszörözéséhez képes az új PureDisk Deduplication opció használatára. Ez az átfogó megközelítési mód gyors, kevés kihatással levő VMware mentést és fölösadat-kiszűrést tesz lehetővé, ugyanakkor példa nélkül álló rugalmasságot biztosít akár az egész virtuális gép, akár egyes fájlok egyetlen mentési folyamat általi visszaállításához.

A NetBackup 6.5 a fájlok és objektumok finoman hangolt helyreállításával csökkenti számos fontos vállalati alkalmazás helyreállításának idejét, így egy leállást követően gyorsabban állhat helyre az üzletmenet. A Microsoft SharePoint környezethez a NetBackup 6.5 ugyanabból a mentésből biztosítja az adatbázis- és a dokumentumszintű helyreállítást, így nincs szükség ugyanazon a rendszeren több mentésre. A Microsoft Exchange környezethez azonnali helyreállítást biztosít a NetBackup, amellyel a rendszergazdák egy lemezes pillanatképből állíthatják helyre a rendszert, így felgyorsul a helyreállítás, és minimálisra csökken a kiesés.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció