Boeing szimulátor a Jövő Házában

3/ 3 oldal
Eleget repülni nem lehet: ez az állítás igaz a "valódi" és a szimulátoros repülésre egyaránt. A földtől elrugaszkodás élményét a Jövő Házában bárki kipróbálhatja, természetesen csak számítógépek segítségével. A vállalkozó kedvű látogatók egy Boeing 737-700-as pilótafülkéjében próbálhatják ki, milyen érzés lehet egy csaknem 70 tonnás repülőgépet irányítani.


A jövőben is lesznek csúcskategóriás, kifejezetten igényes játékra használt gépekbe szánt processzorok. Ezekkel, nem mellékesen, látványosan mutatható be a technológiai fejlődés, hiszen a játékszoftverek készítői minden plusz, azonnal kihasználható teljesítményért hálásak.

A fejlesztés természetesen nem állhat meg: Kozma Andrásék már gondolkodnak az új Flight Simulator X-feltelepítésen. Ehhez azonban még kisebb fejlesztéseket kell elvégezni, mind a pilótafülkét működtető alkalmazásokon, mind magukon a számítógépeken, hiszen az újabb változat jelentősen nagyobb hardverigényeket támaszt. Kisebb, de annál örömtelibb problémát okoz, hogy a szimulátor nagyon népszerű: így csak a hétfői, rendes üzemszüneti napok állnak rendelkezésre, ha a rendszer javítani vagy fejleszteni kell. Igaz, a fülke és a mögötte lévő komoly informatikai rendszer az elmúlt egy esztendő során kiválóan teljesített, így sok javítanivaló nem is akadt. Talán egy kivétel mégis van: a pilóták két ülése lassan felújításra szorul.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció