Túlteljesítő Ericsson Magyarország

2005-ben működése minden területén a tervezettet túlszárnyaló eredményt ért el az idén 15 éves Ericsson Magyarország - mondta a cég mai évzáró, évértékelő sajtótájákoztatóján Staffan Pehrson vezérigazgató. Külön kiemelte, hogy a világon lévő 15-ből két Ericsson HSDPA mobilrendszer épp Magyarországon működik.
A tájékoztatón szó volt az Ericsson Magyarország üzleti sikereiről és technológiai megoldásairól a jelenben és a jövőben, illetve a cég dei k+f tevékenységéről, annak jövőbeni kilátásairól, valamint az idén létrehozott szolgáltató központ eredményeiről.

Boda Imre technikai vezető egyebek közt az IMS és HSDPA mobiltechnológiákban élen álló cég ez irányú tevékenységének magyar vonatkozásairól is szólt. Tom Westin k+f igazgató kiemelte a fejlesztések terén tapasztalt jelentős idei növekedést (öt Ericsson kutatási projekt folyik Magyarországon). Patrick Wikberg, a budapesti globális Ericsson szervizközpont vezetője arról a nagy kihívásról beszélt, amit egy ilyen új aktivitás megteremtése, a központ létrehozása jelentett. Örömmel jelentette be, hogy a központ az idei év végére tervezett szakemberlétszámot már túl is lépte. Monszpart Zsolt kormányzati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes két kisebb Ericsson-sikert emelt ki, amelyeket a rádiós segélyhívó országos egyesületnél ért el a cég. Szerinte biztató bevezetési tárgyalások folynak a HM-mel az Ericsson Arthur nevű, tüzérségi röppálya-felderítő rendszeréről.

Információink szerint az Ericsson Magyarország idén mintegy 10%-os növekedést ért el 2004-hez képest, és a cég létszáma 2005-ben is tovább növekedett (immár 700 fővel dolgozik).
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció