A párizsi metró a Nokia TETRA rendszerét választotta

A világ egyik legnagyobb tömegközlekedési vállalata, a párizsi RATP a Nokia digitális TETRA technológiájával fejleszti magán-mobilrádió hálózatát.
Az RATP az Alcatelt bízta meg a hálózat modernizálásával, a vállalat pedig a Nokia TETRA berendezéseivel fedi le a kiterjedt párizsi metró-, gyorsvasút-, és buszhálózatot.

A projekt előreláthatólag 2007-ben fejeződik be, és eredményeképpen a tömegközlekedési vállalat a hatékonyság, a szolgáltatások folytonossága, és a biztonság terén egyaránt jobb szolgáltatást nyújthat majd.

Az Alcatel által szállított TETRA hálózat hat Nokia TETRA központból és közel 500 TETRA bázisállomásból épül fel, amelyet az Alcatel által a Nokia nyílt interfészei alapján fejlesztett szolgáltatói konzolok, illetve az Alcatel kifejezetten a tömegközlekedésben használható alkalmazásai egészítenek ki. A hálózat a busz-, gyorsvasút- és metróvezetőket, karbantartókat és biztonsági személyzetet is magába foglaló több mint 10.000 alkalmazott között zajló mobil hang- és adatforgalmat bonyolítja majd le.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció