3G-hívás Lettországban

A lett mobilszolgáltató, az LMT Nokia teszthálózaton lebonyolította az országban az első sikeres hívást WCDMA 3G környezetben.

A bemutató - vélekednek helyi mobilkommunikációs szakemberek - az első nyilvános megnyilvánulása az országban zajló komoly mobilkommunikációs fejlesztéseknek. A mostani prezentáció keretében a mintegy 380 kbps sávszélesség mellett a résztvevők megtapasztalhatták a gyors internetes böngészés, a folyamatos adás, a letöltés és a videotelefonálás előnyeit a gyakorlatban is.

Juris Binde, az LMT elnöke aktív szerepet vállalt a bemutatón; az első hívást egy Nokia 7600-as telefon segítségével valósította meg. A Nokia egyébként központi szerepet kapott Lettország mobilkommunikációs stratégiájának a megvalósításában, mivel biztosítja a teljes 3G hálózatot, beleérve a 3G-s, illetve a gerinchálózat elemeit, valamint a 3G terminálokat is.

Juris Binde így kommentálta a mai sikeres tesztet: "ez a 3G-s hívás egy nagyon fontos mérföldkő az LMT életében. A szolgáltatások fejlesztésének finisébe érkeztünk, és nagy valószínűség szerint már jövő ilyenkor elindíthatjuk a kereskedelmi 3G szolgáltatásokat Lettországban." Optimista gondolattal reagált a Nokia Networks elnökhelyettese, Jan Lindgren Juris Binde kijelentésére: "őszintén örülünk annak, hogy lett partnerünknek sikerült megvalósítania az első 3G-s hívást. Az általunk biztosított műszaki és technikai háttér a garancia arra, hogy az LMT akár már egy év múlva is elindíthassa a 3G-s szolgáltatásait."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció