3G-fejlődés a telekommunikációs cégek szerint

A vezető telekommunikációs vállalatok közül a Nokia és a Motorola egyre optimistábban tekint a harmadik generációs mobilpiac fejlődésére.
A Nokia szerint a mobiloperátorok egyre többet fektetnek a nagy sebességű hálózatok fejlesztésére. Ez különösen a 2003-as év második felében figyelhető meg. A vállalat azt állítja, hogy szeptember elejéig Japánban és Európában közel 27 000 bázisállomást szállított, melyek a WCDMA mobilhálózatoknál kerülnek felhasználásra.

Jukka Bergqvist, a Nokia Network elnökhelyettese szerint a mobilszolgáltatók beállítódása az utóbbi időben megváltozott, és „úgy tűnik, hogy a nyár óta egyre többen és egyre gyakrabban sürgetik közülük a harmadik generációs hálózatok kiépítését, tesztjét, majd ezt követően folyamatos üzemét.”

A Nokia elnökhelyetteséhez hasonló véleményt fogalmazott meg Mike Zafirovski, a Motorola elnöke, szerinte „a nagy sebességű mobileszközök felszállóágban vannak. Hiszek abban, hogy a vállalatok profitálni tudnak a 3G fejlődésből még akkor is, ha a lincencdíjak egyes országokban túl magasak.”
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció