Orosz szolgáltatók a 3G irányába


A Motorola Global Telecom Solutions Sector (GTSS) hosszú távú együttműködési megállapodást kötött az orosz Mobile TeleSystemsszel (MTS).
Ennek értelmében a Motorola biztosítja Oroszország vezető mobilszolgáltatója, az MTS számára a GSM/GPRS rádiófrekvenciás infrastruktúrát, aminek a segítéségvel az MTS jelentős mértékben növelheti jelenlegi hálózatának kapacitását. A Motorola oroszországi jelenlétére jellemző, hogy már jelenleg is az MTS 10 milliós ügyfélkörének a felét szolgálja ki az infrastruktúrája révén.

A Motorola flexibilis Horizon rendszerével az orosz szolgáltató „komoly lépéseket tehet" a 2,5G-s (GPRS), illetve a 3G-s hálózatok/szolgáltatások irányába.

Elemzők pozitívan értékelik a két vállalat mostani bejelentését, mely az 1997-es kapcsolatfelvétel után újabb mérföldkő az orosz mobilhálózatok életében. Margaret Rice-Jones, a Motorola GTSS európai és közel-keleti, illetve afrikai régiójának elnökhelyettese az együttműködésről úgy nyilatkozott, hogy „nagy öröm számunkra, hogy elnyertük orosz partnerünk kiírását az eddigi legnagyobb fejlesztésükre. Oroszországra sokan, mint egy elmaradott nagy országra tekintenek, pedig a mostani együttműködésünk révén lehetővé válik az MTS ügyfelei számára is a jelenlegi GSM hálózatokról az átállás a GPRS, illetve a 3G hálózatokra."

Jurij A. Gromakov, a Mobile TeleSystems elnökhelyettese szerint „az MTS a Motorolával kötött mostani együttműködése révén újabb komoly lépést tett, hogy Oroszországban is útjára indítsa a fejlett mobilszolgáltatásokat, melyeket a moszkvai régióban, az Uralban és Szibériában, valamint az Orosz Föderáció egyéb területein vehetnek igénybe ügyfeleink."
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció