Intel-mobiltervek

2/ 2 oldal

[smallimage 1 left] Az Intel ismertette a termelékenységet növelő és új növekedési lehetőségeket teremtőkövetkező generációs vezeték nélküli mobiltermékekkel kapcsolatos terveit.

[bigimage 2 left] Az IDF témája - a számítástechnika és a kommunikáció konvergenciája - kapcsán az Intel vezetői megjegyezték, hogy a vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal felszerelt PC-ken kívül a vezető mobiltelefon- és PDA-gyártók is számos, az Intel szilíciumlapkáin futó eszközöket mutattak be, amelyek egyre nagyobb feldolgozási teljesítménnyel ruházzák fel a kommunikációs eszközöket.

Ron Smith, az Intel vezeték nélküli kommunikáció és számítástechnika csoportjának vezető alelnöke és vezérigazgatója leírta, hogyan képzeli az Intel a konvergenciát az újonnan kapható telefonokkal és a közelgő technológiákkal. A cég segít a neves telefongyártóknak, hogy az Intel technológiáira épülő új funkciókat és szolgáltatásokat biztosíthassanak, illetve teljeskörű megoldásokat kínálhassanak.

"Konvergált eszközök szállítása sokkal többet jelent egyszerű
hardvergyártásnál" - jelentette ki Smith.

A legfrissebb Intel alapú rendszertervek, a jelenlegi és jövőbeni technológiák jócskán a jövőbe viszik a konvergenciát. Például az Intel XScale technológiára épülő, Bulverde kódnevű közelgő processzor, fényképezőgépes telefon funkciókat biztosít, valamint alacsony fogyasztást és multimédiás teljesítményt biztosít majd a mobiltelefonokhoz és PDA-khoz. Egy másik példa az Intel PXA800EF celluláris processzor, az iparág első magas szinten integrált lapkája EDGE hálózatokhoz.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció