Összefoglaló az első Comdex Hungary szakvásárról

2 / 3 oldal
[smallimage 1 left] Az áprilisban Comdex néven megrendezett informatikai szakkiállítás tapasztalatait közleményben összegezte a rendező Syma Kft. A ma kézhez vett beszámolót ezúton osztjuk meg olvasóinkkal, a dőlt betűkkel szedett szövegrész változtatás nélkül tartalmazza a rendezők értékelését.
  • „A kiállítás színvonalas volt, ha nem is gigantikus. Jó tükörképe volt a magyarországi informatikai és telekommunikációs üzletágnak mind azzal, amit bemutattak és azzal is, aminek a bemutatása ezúttal elmaradt. Világosan kirajzolódtak az elmúlt évek recessziójának hatásai és az olyan jelenségek is, mint például az, hogy a multinacionális tulajdonban lévő cégek magyarországi marketing tevékenységéről szóló döntések hátterében sokkal több szempont húzódik meg, mint korábban és a döntési szintek gyakran nem idehaza vannak. A kormányzati törekvések, az EU-hoz csatlakozás folyamata, a technológiai fejlődés változatlanul sodró lendülete azt sugallja, hogy bőven van mit bemutatni és a kiállítás életképes hangszer abban a zenekarban, amelyre a cégek megkomponálhatják marketing szimfóniájukat. (mkm)"
  • „Impozáns és tájékoztatásban gazdag volt az Informatikai Minisztérium bemutatkozása. Örültem a sok hasznos kiadványnak, amelyeket a munkámban és az oktatásban is jól tudok majd hasznosítani. (vidéki tanár )"
  • „Sajnos a szakvásár főleg a hardver és a szoftver területeken elég foghíjas volt. Érthetetlen, hogy miért nem volt itt jelen több olyan multi, nagyvállalat, amely vezető szerepet játszik az informatikában. Így változatlanul csak a szaksajtóból, a hirdetések, a TV-reklámok özönéből, meg az interneten keresztül értesülhetünkaz újdonságaikról, amelyek azonban a termékkel és az ajánlókkal történő személyes találkozást és dialógust semmiféleképpen sem pótolják. Remélem, hogy legközelebb már ők is jelen lesznek. (vállalati informatikus)"
  • „A szakvásár legnagyobb és a leggazdagabb választékot bemutató reprezentatív standján, az LG Electronics-nál sok időt töltöttünk el. Itt ugyanis nem csak demonstrálták a termékeket, hanem hasznos információkkal is elláttak bennünket a technikáról, az árakról, a beszerzési lehetőségekről, s mindezt igen kulturáltan és közérthetően. Ez a multi igen jó benyomást tett ránk.(vidéki látogatók)"
  • „Nagy örömömre szolgált, hogy megismerkedhettem a tartalomszolgáltatók ajánlataival, ezek valóban a tájékozódást, a tudást, az ismeretek gyarapítását szolgálják. Először találkoztam ilyen gazdag választékkal. Annak meg külön is örültem, hogy az egyik vállalkozó vetített képes tájékoztatását is meghallgathattam, mivel ebből is sokat tanultam. Feljegyeztem, hogy a családi kasszából mit kell megvásárolnunk, ami majd a gyerekeim tanulásához is igen fontos lesz. (mérnök családapa )"
  • „Végre egy olyan kiállítás, ahol több helyen lehetett internetezni. Az Internet Kávézó és Chello megismerése is igen hasznos volt. Itt a szakemberek a kevésbé tájékozottakat nem csak oktatták, hanem igen hasznos tanácsokkal is ellátták. ( vidéki lakos )"
  • „Néhány standon, köztük a kidóknál is, a termékeket sokkal attraktívabban, demonstratívabban kellett volna prezentálni. Akik ezt megtették, például a kiadók közül a Computer Panoráma, ott az érdeklődés sokkal intenzívebb és eredményesebb volt. Erre a jövőben a szervezőnek is nagyobb ráhatást kell gyakorolni. (több látogató)"

[bigimage 3]
 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció