Nokia, Texas Instruments: közös út a mobilkommunikációs piacon

A Nokia és a Texas Instruments bejelentette, hogy együtt dolgozik a Series 60 Platformon és a Texas Instruments OMAP processzorjain és platformján.
A szerződés kitér arra, hogy a Texas Instruments optimalizálni kívánja a Series 60 Platformot saját OMAP processzorjaira és platformjára. A lényeges optimalizálási munkafolyamat már elkezdődött, melynek első prototípusát először a cannes-i 3GSM World Congressen mutatták be.

Niklas Savander, a Nokia Mobile Software elnökhelyettese a bemutató kapcsán a következőket nyilatkozta: "Megérett az idő egy sikeres mobilprogramra, amelyben partnerünkkel a Texas Instrumentsszel az egyik legmodernebb mobilkommunikációs fejlesztésben veszünk részt."

Alain Mutricy, a Texas Instruments elnökhelyettese e pozitív gondolatot toldotta meg azzal, hogy "vállalatunk és a Nokia technológiájának a kombinációja nagy lökést adhat a 2.5G és 3G mobileszközök minél gyorsabb elterjedésének."

A processzorgyártó OMAP processzorjai teljes kompatibilitást biztosítanak a Series 60 Platformmal és a Symbian OS-szel, lehetővé téve, hogy a fejlesztők fejlett és továbbfejlesztett alkalmazásokon dolgozzanak ebben a környezetben.

A Texas Instruments Innovator Development Kitje a Series 60 Platformra biztosítja, hogy az alkalmazásfejlesztők és a gyártók szimulálják és ellenőrizzék alkalmazásaikat egy teljesen kidolgozott mobilterminál-környezetben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció