A világ legkisebb GSM/GPRS vezeték nélküli vevőkészüléke

A Skyworks Solutions bemutatta a világ legkisebb olyan vevőkészülékét, amelynek befoglaló mérete kisebb egy tízcentes méreténél.
A Skyworks SKY74073 Single Package Radio megoldás egyesíti magában mindazokat az áramköri megoldásokat, amelyek megtalálhatók bármely GSM/GPRS 900/1800 készülékben, ugyanakkor méretét tekintve azoknál lényegesen kisebb.

David J. Aldrich, a Skyworks elnöke elmondta, hogy "a Single Package Radio megoldásunk jól példázza a Skyworks technikai fejlettségét, amivel képes volt egy ilyen kis méretű, de funkcióját tekintve teljes értékű vevőkészüléket megalkotni, amely lehetővé teszi a kisebb készülékméretet, vagy ugyanakkora készülék mellett a nagyobb kijelzőt."

Elemzők szerint a vevőkészülék egy csomagban (nyomtatott áramkörön) típusú fejlesztés nem újdonság, mivel számos készülékgyártó állt már át erre a technológiára. Ami viszont gondot jelent - és a közeljövőben a méretek csökkentése miatt egyre nagyobbat jelenthet -, az az, hogy az ilyen technológiával készült készülékek nehezebben javíthatók, rendszerint csak a lapka cseréjével oldható meg újbóli hibátlan működésük.

A Single Package Radio megoldásban - melynek mérete 13x13 mm - megtalálható többek között az adóvevő, az erősítő, a vezérlőegység és két szűrő (SAW) is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció