Tízéves az Ericsson Képzőművészeti Galéria

Az Ericsson kortárs képzőművészeti galériája idén decemberben ünnepli tízéves fennállását. A születésnapi, 69. tárlaton Ráday Mihály Csend - élet c. fotókiállításával mutatkozik be.
Az Ericsson harmadik évezredet idéző épületében, a III. kerületi Laborc utca 1. szám alatt található a cég kortárs képzőművészeti galériája. A high-tech környezetben kialakított skandináv hangulatú enteriőrben a jubileum alkalmával Ráday Mihály Csend - élet c. tárlatát mutatja be. A városvédő Ráday Mihály - tőle szokatlan módon - mellőzi képein az épületeket, fotóin a természetre, csendre koncentrál.

Az Ericsson Képzőművészeti Galéria 1992 decembere óta ad otthont kiállításoknak. "Galériánk létrehívásában az vezérelt bennünket, hogy a műszaki világ racionalitásában élő munkatársaink mindennapjaiba bevigyük a műszerekkel, számokkal nem mérhető értékeket - a képeket és szobrokat, amelyek legömbölyítik a technológia világának szögletességét, művészi szabadságukkal oldják a koncentrált munka feszültségét" - mondta Liptay Gabriella, az Ericsson Magyarország kommunikációs igazgatója.

"A Galéria kiállítói között tisztelhettük a fiatal és idősebb művésznemzedék legkiválóbbjait, mestereket és tanítványokat. Láthattunk alkotásokat, amelyek között voltak formabontóak, újítóak és meghökkentőek; voltak festők, szobrászok, textil- és üvegművészek. A nálunk kiállító művészek sok esetben itt hagyták az emléküket és kezük nyomát" - tette hozzá Pogonyi Ildikó, a galéria gondozója, az Ericsson Magyarország kommunikációs tanácsadója. - A kiállító művészek egy-egy alkotása most is megtekinthető az irodákban, tárgyalókban, közösségi terekben, és szellemiségük újabb gondolatokat ébreszt, talán észrevétlenül, de hozzájárul munkánk sikeréhez.

Már a kiállítók száma is szép eredményt mutat: 38 festőművész, 10 szobrászművész, 7 fotóművész, 2 iparművész, 1 ruhatervező, 1 grafikus, 2 keramikus, 3 textiltervező, 1 ötvös, 1 tűzzománcnűvész, 1 üvegművész, 1 táj- és kertépítő csoport, 1 fiatal iparművészcsoport, 1 tojásíró népi iparművész, 1 faipari mérnök bútorszobraival. Voltak egyéni és csoportos kiállítások. Külön érdekesség az elmúlt évek során szervezett két jubileumi tárlat. A harmincadik kiállítás megnyitója egybeesett az új székház avató ünnepségével (1997. november 13-án.). Az ötvenedik kiállító pedig Korniss Péter, Kossuth-díjas fotóművész volt.

A mostani, immár 69. kiállításon Ráday Mihály képeit az érdeklődők 2002. december 3. és 2003. január 7. között tekinthetik meg, munkanapokon, 8.00-tól 17.00 óráig.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció