Elindult Európa első videohosting szolgáltatása

A Vemotion vállalat bejelentette, hogy elindítja mobil videohosting szolgáltatását. A bejelentés azért fontos, mivel elsőként ez a vállalat képes Európában videohosting szolgáltatást nyújtani - felhasználva a BTexact fejlett technológiáját -, mely a legújabb, színes kijelzős mobiltelefonokkal és PDA-kal nézhető meg.
A Vemotion elnöke, Ian Cameron a fejlesztésről a következőket mondta: "A GPRS-kompatibilis eszközöktől (mint pl. a Nokia 7650 vagy az mmO2 XDA - szerk.) elvárható volt, hogy a közeljövőben már képesek lesznek elérni a különböző videoszolgáltatásokat. Az elvárásnak ezek a készülékek meg is felelnek, ugyanakkor nem tudtak honnak videoszolgáltatásokat elérni, mivel azok még nem álltak rendelkezésre. Mostani fejlesztésünk ezen kíván segíteni, Európában elsőként kínálunk videohosting szolgáltatást."

A legnépszerűbb szolgáltatások jelenleg a következők: videocsengőhangok, videoüdvözletek, kamerás felügyeleti rendszer, zenei videók, sport- és hírklipek. Egy klip időtartama többnyire 20 másodperc és 4 perc között van, a megtekintéséért valamivel kevesebb mint 30 pennyt kell fizetni.

A Vemotion megoldásával arra is lehetőség van, hogy a felhasználók élő események videoközvetítését tekintsék meg, vagy letöltsék azokat saját készülékükre.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció