Nokia - optimista jövőkép Kínában

A finn készülékgyártó Nokia hatalmas megrendelésekre számít Kínában a 3G készülékek területén, annak ellenére, hogy a térségben már szinte az összes, a mobilkommunikációs piac meghatározó szereplőjeként számon tartott gyártó és forgalmazó megjelent.
Kína telekommunikációs fejlesztése érdekében történt beruházások értéke már elérte a 2,3 milliárd dollárt, és még a legóvatosabb becslések is arról szólnak, hogy ez a szám közel sem érte el a tetőpontját. A Nokia számára Kína a második legnagyobb piac, és a kínai 3G-szektor az elmúlt öt évben rendkívül dinamikus fejlődést mutat.

A Nokia elnökhelyettese, Juhanin Kuusi a Business Weeklynek így nyilatkozott: "A 3G Kínában más utakon jár, mint Európában vagy Japánban. Kínában a lakosság örömmel fogadja a 3G szolgáltatásokat, különösen a városi lakosság érdeklődik az új technikák és technológiák iránt."

Miközben a kínai kormányzat elhatározta, hogy elsősorban a 3G szabvány licencfolyamatait indítja el (többek között a WCDMA-t, a cdma2000-t, a TD-SCDMA-t), a Nokia azt javasolja, hogy az európai szolgáltatók által favorizált és Japánba is használt WCDMA technológiát kellene előnyben részesíteni, mert az a már meglevő GSM hálózatokra épülve viszonylag gyors és hatékony megoldást jelentene.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció